Dorohoi News Logo

PSD are deja numarul suficient de parlamentari pentru a darama Guvernul Boc

Liviu Dragnea

    "Noi, la ora asta, avem mai multi parlamentari decat avem nevoie. Daca ei se mentin pe pozitie, Guvernul pica. Daca in astea doua - trei saptamani de zile, pana cand va veni ziua votului, ei se mentin pe pozitie si rezista la presiunile celorlalti, guvernul pica", a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga. Dragnea sustine ca PSD a discutat cu mai mult de 20 de parlamentari, cati ar avea nevoie opozitia PSD-PNL pentru ca motiunea de cenzura sa treaca si guvernul Boc sa cada. Secretarul general al PSD mai spune ca motiunea va fi depusa in a doua jumatate a lunii octombrie.
        Noi ne mentinem ceea ce am spus initial, adica undeva in partea a doua a lunii octombrie vom depune motiunea de cenzura. Putem sa discutam saptamana asta despre textul motiunii, pe care o vom redacta cu colegii de la PNL si PC, si cred ca vor accepta.
    Matematic vorbind, ca sa treaca motinea de cenzura, ca sa pice acest Guvern, care mai are 9% incredere, deci care nu mai este sustinut de 91% din romani, e nevoie de un numar suficient de parlamentari. Noi mai avem nevoie de putin timp ca sa intrunim numarul necesar de parlamentari care sa voteze motiunea de cenzura.
    La ora asta suntem aproape, discutiile sunt facute cu un numar suficient de parlamentari, dar mai este nevoie de o perioada de timp, eventual doua saptamani de zile, ca sa definitivam discutiile. Vorbind despre structura politica a Parlamentului acum, nu cea rezultata din alegeri, noi mai avem nevoie in jur de 20 de parlamentari. E, la ora asta avem discutii cu mai mult de 20 de parlamentari din arcul puterii, deci din cei care sustin guvernul acum, mai sunt si minoritatii, 18 parlamentari. Noi avem acum discutii cu mai mult de 20 de parlamentari care sunt dispusi sa sustina motiunea, din toate cele patru zone politice (PDL, UDMR, UNPR si minoritati). Sper ca pana la data votului sa-si pastreze dorinta asta.

 

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro


 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web