Dorohoi News Logo

Campanu câştigă aderenţi in rândul colegilor parlamentari

campanu

La scurt timp după ce senatorul Liviu Câmpanu a anunţat că va vota moţiunea depusă de opoziţie, mai mulţi parlamentari din diferite zone ale ţării, unii din arcul puterii, i-au urmat exemplul. Este vorba de colegul său de la UNPR, deputatul Nicolae Stan, precum şi parlamentarii declaraţi independenţi, Tudor Ciuhodaru, Ioan Muntean şi Cătălin Potor, care şi-au anunţat decizia în seara de marţi, în timpul unei emisiuni în direct de la Antena 3, în care era prezent în platou şi senatorul Liviu Câmpanu.
   Întrebat de moderatorul emisiunii despre motivele deciziei sale de a vota moţiunea, senatorul botoşanean a spus că nu mai poate gira prin votul său, iresponsabilitatea politicii PD-L, asumându-şi riscurile ce decurg de aici, inclusiv excluderea din UNPR, „motiv pentru care am spus că demisia mea este la dispoziţia colegilor mei din biroul permanent naţional”.
   El a făcut referire la nemulţumirile locuitorilor din colegiul său unde printre altele, multe firme au intrat în faliment din cauza politicii guvernului, care nu a achitat de ani de zile banii pentru lucrări executate pentru stat sau prevederile noii legi a educaţiei, pentru care actualul guvern îşi asumă răspunderea. „Un articol din legea educaţiei vorbeşte de studierea istoriei şi geografiei în limba maghiară. Nu pot să susţin un guvern al cărui ministru îşi permite să spună că Eminescu, care este un simbol naţional, este scos din programa şcolară pentru că e perimat. Acestea sunt câteva din nemulţumirile mele” a declarat senatorul Liviu Câmpanu pe Antena 3 care în timpul emisiunii, a cerut reprezentantului PD-L din studio, să prezinte măcar cinci promisiuni făcute în campanie care să se fi realizat. Întrebarea a rămas fără răspuns.
   Cu toate acestea, senatorul Liviu Câmpanu, a spus la final că este posibil ca moţiunea să nu treacă de votul parlamentarilor. Reamintim că miercuri, de la ora 11, în Parlamentul României se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură depusă de partidele din opoziţie. Votul va fi secret, cu bile.
   Confederaţiile sindicale au anunţat pentru ziua moţiunii una din cele mai mari acţiuni de protest unde sunt aşteptaţi să participe peste 100.000 de sindicalişti. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web