Dorohoi News Logo

PSD şi PNL depun o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului pe tema Legii Educaţiei

Crin_Ponta

PSD şi PNL depun o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei. Iniţial, senatorul Eugen Nicolăeascu a anunţat că PNL va depune o asemenea moţiune, după asumarea Legii Educaţiei de către Guvern.
   Moţiunea de cenzură care urmează să fie depusă de liberali va conţine o serie de motive pentru care Guvernul Boc trebuie demis. Nicolăescu a enumerat câteva dintre ele: încălcările Constituţiei şi ale legislaţiei în vigoare, nerespectarea dreptului de proprietate, nerespectarea autonomiei universitare, a cadrelor didactice şi a studenţilor.
   Referitor la o viitoare moţiune de cenzură, Emil Boc a declarat că Opoziţia are dreptul constituţional să depună una nouă, aşa cum şi Executivul are dreptul de a-şi asuma Legea Educaţiei. "Este dreptul constituţional al opoziţiei de a depune moţiune de cenzură, cum şi Guvernul are dreptul să îşi angajeze răspunderea", a spus Boc.
   Miercuri, Guvernul condus de Emil Boc a rămas în funcţie, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, cu 219 voturi "pentru" şi o abţinere. (DorohoiNews.ro)


sursa: ziare.ro

 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web