Dorohoi News Logo

Ce să facă un parlamentar PDL cu funcţia de şef al Vămii?

intrebare

Eşecul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului este pus de Victor Ponta, liderul PSD, pe seama trădării parlamentarilor PDL care au vrut să trădeze Guvernul şi care s-au răzgândit peste noapte. Asta nu ar fi o problemă, doar că Ponta spune că parlamentarii PDL au negociat cu şefii partidului din care fac parte şi au primit diferite avantaje. Unii au ajuns preşedinţi de filială, alţii, cum ar fi cazul unui parlamentar PDL de Botoşani, a primit funcţia de şef al Vămii.
   Acuzaţia planează asupra senatorului Dan Humelnicu şi a deputaţilor Cătălin Buhăianu, Stelică Iacob Strugaru şi Nicolae Rebenciuc. Dar ce să facă un parlamentar PDL cu funcţia de şef al Vămii? Ce ar putea face Humelnicu, Buhăianu, Strugaru sau Rebenciuc cu acest „dar”? Ar vrea să îşi pună un om al lor pentru a opri mai mulţi traficanţi de ţigări, mai mulţi traficanţi de ţigări sau droguri? Ar avea în gând să stopeze contrabanda la frontiera ţării pentru a aduce mai mulţi bani la buget? Sau ar avea în gând să-şi instaleze un om al lor care să-i ajute să coordoneze contrabanda, să-i lase să treacă cu tiruri de ţigări, să-i oprească pe cei care îi concurează pe piaţa „neagră” a ţigărilor şi alcoolului? Nu ştim, dar putem bănui atât partea pozitivă, cât şi pe cea negativă.
   Acum, dacă acuzaţia lui Ponta este reală, care dintre cei patru parlamentari PDL de Botoşani este atât de interesat să deţină un post de conducere la Vamă. Eu cred că este vorba despre vama Rădăuţi-Prut, şi astfel cred că ne-am dat cu toţii seama despre care parlamentar este vorba. (www.bogdancaliniuc.blogspot.com)

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web