Dorohoi News Logo

Antonescu vrea să bată palma cu pedeliştii

crin_antonesc

Crin Antonescu vrea să facă pace cu PDL şi Traian Băsescu. Surse liberale au dezvăluit pentru “Naţional” că atacurile proferate de liderul PNL la adresa PSD fac parte din strategia lui Antonescu privind viitoarea alianţă cu democrat-liberalii.
   Crin Antonescu desfiinţează, în public, PSD-ul, în timp ce, în culise, echipa lui negociază din greu cu tabăra lui Vasile Blaga – au declarat surse din partid. Destul de simplist, planul de bătaie al liderului PNL a fost mirosit şi de pesediştii cu ştate vechi, care l-au avertizat în repetate rânduri pe Victor Ponta să nu se încreadă în Crinul liberal.
Se pregăteşte o nouă Alianţă D.A.
   Imediat după eşecul moţiunii de cenzură şi după caldele îmbrăţişări de pe holurile Parlamentului dintre Antonescu şi Blaga, preşedintele PNL a pornit atacul împotriva PSD-ului: “Traian Băsescu a fost adus la putere, înainte de toate, de lăcomia, de clientela, de hoţia, de demagogia PSD, a regimului Adrian Năstase. A regimului Iliescu-Năstase. Ponta, mai mititel, dar acolo”, „În calitate de procuror şi de şef al Corpului de Control al prim ministrului Adrian Năstase, domnul Ponta nu a prins pe nimeni, nici măcar pe Băsescu”, „Eu la BPN-ul PSD nu mă duc, pentru că nu sunt comunist şi nu vreau să fac bine cu forţa cuiva”. Aparent fulgerător, atacul a fost pregătit în laboratoarele PNL-ului de ceva vreme. Practic, potrivit surselor noastre, Antonescu, prin acuzaţiile lansate, încearcă să se cureţe de balastul fostelor înţelegeri cu PSD, pregătind astfel terenul pentru o alianţă cu democrat-liberalii. Alianţă despre care secretarul general al PDL, Vasile Blaga, lăsa să se înţeleagă că este mai mult decât posibilă: “Nu cred că niciodată PNL nu va face parte dintr-o coaliţie cu PDL. (…) Ambele partide (PNL şi PDL, n.r.) ar trebui să găsească căi pentru un dezgheţ de comunicare”.

sursa: ziare.ro
 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web