Dorohoi News Logo

PSD-istele botoşănene militează pentru combaterea violenţei domestice

Doina Dretcanu

Cu prilejul “Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeii”, zi declarată astfel de Statele Membre a Organizaţiei Naţiunilor Unite,     Departamentul pentru Egalitate de Şanse şi Familie şi Femeile Social Democrate din judeţul Botoşani organizează  Simpozionul Judeţean  “Violenţa domestică poate fi oprită”, eveniment care se va desfăşura în data de  25 noiembrie 2010, în Sala de marmură a Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, începând cu ora 1700.
   Simpozionul care are ca scop conştientizarea societăţii de faptul că de violenţa domestică sunt afectate atât femeile cât şi bărbaţii, atât copiii cât şi persoanele adulte, atât cei cu stare materială bună cât şi cei cu o stare materială precară.
   Se vor aborda în cadrul simpozionului, problema violenţei domestice din punct de vedere religios, instituţional, legislativ şi am invitat să participe şi să dezbată alături de noi persoane care să reprezinte instituţii, partide politice, ONG-uri, mass-media.
    „Noi organizatorii am considerat că este oportun să fie puse în aplicare câteva proiecte pe această temă în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie  2010, dorind să facem un pas important în demersul de aliniere la practicile şi eforturile depuse de comunitatea internaţională pentru combaterea violenţei în familie”, a spus Doina Micsunica Dreţcanu, vicepreşedinte naţional OFSD.
    Aceasta a mai subliniat ca „în urma acestor prelegeri urmate de dezbateri, vom încerca să identificăm care ar fi cele mai eficiente metode in vederea combaterii acestui fenomen, în care ne vom putea implica cu totii”. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro
 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web