Dorohoi News Logo

Exclusiv: Ioan Domonco, şeful UNPR-iştilor din judeţ

Ioan Domonco

De miercuri, Ioan Domonco a devenit preşedintele interimar a organizaţiei judeţene a partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). El a fost desemnat în acestă funcţie de către Gabriel Oprea, preşedintele naţional al acestei formaţiuni politice, în cadrul unei întâlniri desfăşurate marţi la sediul central al partidului de la Bucureşti. În acest fel, Ioan Domonco este primul dorohoian care conduce destinele unei organizaţii judeţene a unei formaţiuni politice.
   Ioan Domonco spune că propunerea de a prelua conducerea UNPR Botoşani, după plecarea senatorului Liviu Câmpanu, a venit la începutul săptămânii, din partea lui Constantin Conţac, coordonatorul neoficial al acestei formaţiuni Politice în judeţ, care i-a facilitat dealtfel şi întâlnirea de la Bucureşti cu conducerea partidului. Ioan Domonco a declarat că, în calitatea sa de preşedinte interimar, doreşte o colaborare onestă cu celelalte formaţiuni politice, „lupta să fie de idei şi nu cu duşmănie, fiecare să dorească binele comunităţii”.
     „Ca un prim pas, doresc inventarierea tuturor organizaţiilor din judeţ şi atragerea de noi membri. Preşedintele Gabriel Oprea mi-a dat mână liberă să organizez activitatea partidului în judeţ şi să organizez alegerile până la sfârşitul anului. La alegeri, voi candida pentru funcţia de preşedinte a organizaţiei judeţene şi doresc să am cât mai mulţi contracandidaţi, pentru ca membrii de partid să aleagă pe cel mai valoros, indiferent de vârstă sau sex. La conferinţa de alegeri, fiecare va putea să discute orice problemă de partid sau socio- economică şi cele mai bune propuneri vor fi adoptate, chiar dacă va trebui să stăm trei zile şi trei nopţi să dezbatem” a declarat in exclusivitate pentru DorohoiNews.ro, noul preşedinte UNPR Botoşani, Ioan Domonco care a adăugat că va milita pentru dezvoltarea judeţului, a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, pentru ordine şi disciplină în orice domeniu, considerându-se un lider democratic care doreşte să fie criticat şi nu linguşit.
    El a ţinut să transmită foştilor colegi din PSD că „îi aştept să se înscrie în UNPR, unde le garantez o adevărată democraţie”. Aprecierea lui Domonco vine după ce el a eşuat în mai multe rânduri în ultimii ani în ocuparea unor funcţii la nivel central şi local al PSD. El a candidat printre altele pentru preşedenţia PSD, luptând împotriva lui Mircea Geoană, Victor Ponta şi Cristian Diaconescu, retrăgându-şi însă în ultimul moment candidatura şi recomandând susţinătorilor să dea voturile lui Cristian Diaconescu. Cu acesta din urmă, Ioan Domonco a devenit coleg de partid la UNPR, Cristian Diaconescu având funcţia de vicepreşedinte naţional. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro



 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web