În ajunul Crăciunului, echipa TSD Botoșani împreună cu ansamblul muzical „Licuricii” au organizat pentru al treilea an consecutiv campania socială „Ți se dăruiește”.
Această acțiune a urmărit să aducă bucuria Sărbătorilor de Crăciun și la persoanele care se află în centrele medico-sociale din județul Botoșani. Astfel, tinerii social-democrați și membrii trupei „Licuricii” au organizat spectacole de colinde și au oferit cadouri vârstnicilor de la Centrul de îngrijire și asistență Sfântul Ioan din Bucecea, Centrul de îngrijire și asistență din Dorohoi, Centrul de îngrijire a bătrânilor din Leorda și unei familii cu probleme sociale din orașul Săveni.
„Am creat deja o tradiţie ca la sfârşit de an sau în alte momente importante să ne strângem laolaltă, să ne unim forţele şi să dăruim celor mai puţin norocoşi. Este modul nostru de a sprijini comunitatea, pe cei vulnerabili, care au nevoie de un gând bun, în special în preajma Sărbătorilor. Sper că prin puterea exemplului să facem în aşa fel încât de la acţiune la acţiune, să ni se alăture cât mai mulţi botoşăneni care vor să ajute. În fond, scopul unor acţiuni caritabile de acest gen este de a transmite un mesaj pozitiv, de mobilizare, către întreaga comunitate", a explicat președintele TSD Botoșani, Bogdan Buhăianu.
Grupul de colindători format din tinerii social-democrați și anamblul „Licuricii” au fost primiți și de autoritățile locale, la Bucecea unde au fost întâmpinați de viceprimarul Angel Gheorghiu și consilierul local Lavinia Apetrei, iar la Dorohoi de consilierul local Cristina Anton.
„Crăciunul înseamnă în primul rând sărbătorirea nașterii lui Iisus. Lăsând la o parte luna cadourilor cu care am crescut cu toţii, încercăm şi noi, asemenea magilor care au adus daruri pruncului Iisus, urmând exemplul Sfântului Nicolae, să fim darnici şi să facem acest lucru. De aceea, ne-am adunat și în acest an și am plecat să colindăm pe cei care suferă și nu au o familie de care să se bucure în aceste zile de sărbătoare”, a declarat consilierul local al orașului Bucecea, Lavinia Apetrei.
„E important să păstrăm simbolul darului, care n-ar trebui să fie doar un dar ca să ne menţinem un status social prin ceea ce oferim, ci să dăm din suflet și să fim alături de cei care sunt în suferință și nu au un cămin și o familie alături de care să petreacă Crăciunul. Abia atunci cred că darul va avea în componenţă suficiente lucruri ca să aibă şi valoare simbolică dincolo de cea materială”, a adăugat Cristina Anton, președinte executiv la TSD Botoșani.