Parlamentarul social democrat botoșănean după ce a elaborat și a depus la Parlament prima inițiativă legislativă pentru dezvoltarea sportului de masă, are în vedere să înceapă demersurile pentru înființarea, și utilarea cabinetelor pentru medicină școlară în unitățile de învățământ din țară.
„În perioada următoare voi convoca în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, reprezentanții Ministerului Educației Naționale, Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului pentru a forma o echipă de lucru pentru reintroducerea cabinetelor medicale în școli. Consider că este important să începem derularea acestor investiții în primul rând în cadrul școlilor și liceelor sportive, precum și a unităților de învățământ în care se practică sportul de performanță, iar apoi să extindem la toate unitățile de învățământ. Este obligatoriu să le asigurăm elevilor, spații speciale dotate cu aparatură medicală și personal medical specializat care să funcționeze în permanență”, a declarat Mihaela Huncă.
Având în vedre că în prezent aproximativ jumătate dintre elevii din România au scutire la orele de sport, 43% dintre copii nu practică nicio activitate sportivă, şi doar 14% practică sport în afara orelor de educaţie fizică desfăşurate la şcoală, deputatul PSD a solicitat ministrului Educației Naționale și ministrului Sănătății modificarea Ordinului nr. 520/2007 pentru actualizarea condițiilor privind eliberarea scutirilor medicale de la orele de educaţie fizică şi sport.
Totodată, Mihaela Huncă a propus celor două ministere să organizeze o campanie socială de interes public pentru conștientizarea și promovarea importanței mișcării, exercițiilor fizice și a sportului în rândul părinților și al copiilor de vârstă școlară.
„În opinia mea, ca dascăl cu experiență de peste 30 de ani la catedră consider că trebuie acționat concomitent pe două planuri. Pe de-o parte, trebuie alocate fonduri pentru extinderea și modernizarea infrastructurii școlare, universitare, precum și a bazelor sportive, iar pe de altă parte trebuie să convingem tinerii să adopte un stil de viață sănătos bazat pe mișcare și realizarea de activități sportive permanente. În ceea ce privește cabinetele de medicină sportivă, acestea au rolul de a asigura suportul necesar pentru controlul medical permanent al elevilor, pentru acordarea primului ajutor pentru copiii din școli, precum și pentru acțiuni de prevenire a îmbolnăvirilor”, a subliniat deputatul PSD.