Dorohoi News Logo

Ponta îl va reclama pe Băsescu la UE

Ponta

Președintele PSD Victor Ponta a anunțat azi că va pregăti o "înștiințare" către instituțiile europene privind atacurile lui Traian Băsescu la adresa justiției românești.Victor Ponta consideră că criticile aduse de șeful statului justiției românești și în special CSM-ului afectează "oate iremediabil" obligațiile României ca membru UE.
   "PSD va pregăti o înştiinţare către toate forurile europene - Comisia Europeană, Parlamentul European - pentru a arăta că atacurile lui Traian Băsescu împotriva justiţiei româneşti afectează grav, poate iremediabil, obligaţiile pe care România le are în calitate de membru al Uniunii Europene. În momentul în care Traian Băsescu, ca preşedinte, cere şi obţine din partea senatorilor puterii să blocheze formarea şi funcţionarea CSM, în momentul în care coordonează protecţia juridică în Parlament a unui fost ministru cercetat pentru fapte de corupţie, înseamnă că preferă ca România să rămână în continuare monitorizată prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, preferă ca România, neîndeplinind aceste criterii, să fie în continuare un partener lipsit de încredere pentru restul ţărilor aflate în spaţiul Schengen", a spus Ponta.
Comisie de anchetă pentru Băsescu, Boc şi Igaş
   El a arătat că Traian Băsescu va fi cel care va trebui să răspundă dacă România va fi în continuare monitorizată pe justiţie sau dacă nu va fi considerată un "partener serios" pentru Schengen. Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a pronunţat, joi, pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în care să fie cercetaţi preşedintele Traian Băsescu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi premierul Emil Boc pentru modul în care declaraţiile acestora ar putea afecta ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România, dar şi aderarea la spaţiul Schengen.
   "Cred că ar trebui făcută - şi poate că o să şi încercăm să facem noi, cei din opoziţie - o comisie de anchetă pentru Traian Băsescu, pentru Traian Igaş, pentru Emil Boc, cei care prin faptele şi declaraţiile lor iresponsabile întârzie ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România şi aderarea României la spaţiul Schengen", a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă. (DorohoiNews.ro)
 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web