Dorohoi News Logo

Senatorul PSD Lucian Trufin - Continuitate și implicare pentru dezvoltarea județului Botoșani

trufin

„Am intrat în cel de-al treilea an de mandat cu mult optimism și animat de dorința de a continua și transforma în fapte, alături de echipa PSD, proiectele de dezvoltare a județului Botoșani, pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare”, este mesajul de început de an al senatorului PSD Lucian Trufin

Aceasta a declarat că în activitatea pe care o va desfășura anul acesta atât în Senat, cât și în teritoriu, prioritari vor rămâne fermierii botoșăneni, cărora le va reprezenta cu aceeași implicare interesele.

„La început de an, vin în fața botoșănenilor cu o serie de informații de interes, care relevă preocuparea constantă pe care o manifest față de cei care desfășoară activități agricole. Consider un succes promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr. 566/2004, cu atât mai mult cu cât m-am implicat activ în obținerea de facilități de către cooperative și membrii acestora. La fel de importante, consider că sunt lansarea de către AFIR a unei măsuri cu fonduri 100% nerambursabile, destinată cooperativelor, precum și publicarea calendarului estimativ privind finanțările destinate mediului rural", a mai precizat senatorul PSD.

De la preluarea mandatului, senatorul Lucian Trufin a desfășurat o amplă campanie de diseminare a informațiilor legate de dezvoltarea mediului rural cu ajutorul fondurilor europene, realizând în anii precedenți, zeci de acțiuni de promovare a măsurilor Programului Național de Dezvoltare Rurală, care au propulsat județul Botoșani pe un loc fruntaș la nivel național, în ceea ce privește accesarea fondurilor europene.

„Misiunea mea este de a asigura legătura între exponenții mediului rural și legislativ, astfel încât problemele care îi privesc pe fermieri să ajungă atât în atenția Parlamentului cât și a altor autorități care pot schimba în bine calitatea vieții satului românesc. În acest sens îi asigur de întreaga mea deschidere și fac un apel către toți factorii decidenți din cadrul tuturor instituțiilor cu competențe în domeniul agricol și îi rog să dea dovadă de responsabilitate si implicare, astfel încât, împreună să îi sprijinim pe fermieri în vederea obținerii tuturor oportunităților de atragere atât a fondurilor guvernamentale cât și a celor europene, având ca scop comun dezvoltarea județului Botoșani”, a mai declarat Lucian Trufin.

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web