Dorohoi News Logo

Bugetul pentru 2019 include ajutoare de stat pentru familiile cu venituri mici din Regiunea de Nord-Est a României pentru reabilitarea locuințelor, in

1

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a anunțat astăzi că bugetul de stat al României pentru 2019 votat de Parlament include ajutoare de stat pentru familiile cu venituri mici din Regiunea de Nord-Est a României pentru reabilitarea locuințelor.

„Așa cum am promis că vom acorda prioritate județelor din regiunea Moldovei, ne ținem de cuvânt și lansăm de anul acesta un program dedicat pentru cetățenii din județele Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui, prin care îi sprijinim financiar în reabilitarea locuințelor. Concret, după promulgarea Legii Bugetului de stat, Guvernul va acorda ajutoare de stat pentru familiile cu venituri mici din zona de Nord-Est a României pentru modernizarea caselor, respectiv pentru izolarea pereților exteriori, montarea de ferestre noi și mutarea toaletelor în interiorul locuinței”, a declarat Doina Federovici.

Fiecare familie va primi între 5.000 și 10.000 de euro pentru amenajări necesare locuințelor, astfel încât să beneficieze de un standard normal de civilizație. 

„Prin cele două programe naționale de dezvoltare locală promovate de PSD din 2013 până în prezent am reușit să construim și să reabilităm obiective de investiții importante: școli, grădinițe, unități sanitare, aducțiuni de apă, drumuri și poduri, însă acum dorim să le oferim botoșănenilor și celorlați locuitori din Moldova condiții de viață decente. Mai avem multe de făcut, însă numai prin astfel de investiții și programe putem în câțiva ani să reducem din ce în ce mai mult decalajul mediului rural față de cel urban”, a subliniat președintele PSD Botoșani.

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web