Dorohoi News Logo

Călin Popescu-Tăriceanu: „Românii în loc de zgomot preferă muzica proiectelor, muzica înțelepciunii și experienței politice”

Alde

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, alături de Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE, Andrei Gerea, vicepreședinte și candidat ALDE la alegerile europene, Ion Cupă, vicepreședinte ALDE, au participat la evenimentul de prezentare a candidaților ALDE pentru Parlamentul European organizat în Drobeta Turnu Severin de filiala ALDE Mehedinți.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat în fața celor prezenți la evenimentul organizat la Drobeta Turnu Severin că sunt foarte mulți oameni care îl opresc și îl întreabă de ce ALDE nu îi atacă pe oponenții politici.

„Le răspund că noi nu putem să facem așa ceva pentru că aceste modalități folosite la periferia politicii nu ne sunt caracteristice. Vreau să ne menținem același limbaj sobru, sunt convins că românii în loc de zgomot – așa cum fac cei de la PNL sau de la USR – preferă muzica, muzica ideilor, muzica proiectelor, muzica înțelepciunii și experienței politice pentru că numai în acest fel România va progresa. Nu cu certuri, nu cu invective, nu cu înjurături se face campanbie electiorală”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a subliniat că „oamenii trebuie să îi aleagă pe cei mai buni și cei mai buni sunt cei pregătiți, nu cei care nu au nimic, nu au nicio idee în cap, nu gândesc nimic și atunci în loc de toate aceste lucruri rostesc adjective și înjurături așa cum vedem, din păcate, în zilele noastre, din ce în ce mai mult și cu precădere la cele două partide de opoziție”.

Călin Popescu-Tăriceanu le-a transmis membrilor și simpatizanților ALDE că „trebuie să rămânem în continuare pozitivi și să încercăm să răspundem la întrebările pe care oamenii și le pun. Cum ar fi: cum construim o economie competitivă la nivel european și la nivel global?  Economia României este o economie care performează, dar nu suficient”.

În ceea ce privește subiectul economic, Călin Popescu-Tăriceanu le-a spus celor prezenți la Drobeta că, economia României, comparată cu cele mai performate economii din Europa, „este economia cea mai productivă. Nu Germania, nu Franța, nu Italia, nu Marea Britanie. Sunt convins că nimeni nu și-ar fi imaginat acest lucru. Nu vreau să vă imaginați că ne asumăm noi acest merit, deoarece adevărații campioni sunt milioanele de români care muncesc. Atât guvernul pe care l-am condus, cât și actualul guvern au creat poate cadrul adecvat”.

În al doilea rând, Călin Popescu-Tăriceanu a menționat că o altă performanță de care trebuie să vorbim și de care trebuie să fim mândri este creșterea economică a României care este la un nivel record și care a permis să avem peste 5 milioane de angajați și probabil unul din cele mai scăzute niveluri ale șomajului în Europa.

„Șomajul a coborât la 3,8%. Sunt zone în țară în care este criză de forță de muncă. Sunt întreprinderi românești care nu mai găsesc forță de muncă în România  și au început să aducă forță de muncă din alte țări.  iar măsurile pe care noi le-am luat pentru a majora salariile în diferite sectoare și am să dau aici exemplul sănătății au determinat ca multe dintre cadrele medicale care au plecat să muncească în străinătate să se reîntoarcă în România. Vrem să aducem pe românii noștri acasă, acolo unde știm că ei se simt cel mai bine”.

Daniel Chițoiu i-a felicitat pe cei din conducerea ALDE Mehedinți pentru prezența masivă la evenimentul organizat în municipiul Drobeta.

„Asta ne demonstrează că ALDE reprezintă o forță politică. Prezența dumneavoastră, a membrilor noștri, a susținătorilor, îmi dă încredere că putem obține un rezultat foarte bun în Mehedinți pe 26 mai”.

Secretarul general al ALDE le-a spus persoanelor prezente că ALDE are lista de candidați cu cea mai bună experiență profesională și umană.

Totodată, liderul ALDE a subliniat că membrii ALDE trebuie să le aducă aminte mehedințenilor că „guvernarea Tăriceanu a fost cea mai bună guvernare din ultimii 30 de ani”.

Vicepreședintele ALDE și candidat pentru alegerile pentru Parlamentul European, Andrei Gerea, le-a spus celor prezenți că „miza acestor alegeri nu este doar a scoate niște procente și de a trimite un număr cât mai mare de colegi de-ai noștri în Parlamentul European”.

Deputatul ALDE a subliniat că „guvernarea din care ALDE face parte, ca și precedenta, a fost bună și și-a făcut simțită prezența”.

Liderul ALDE a menționat că există „forțe politice care e puțin spus că umblă cu cioara vopsită” și care practică un „discurs demagogic aproape perfect”. „Ipocrizia de care dau dovadă este uriașă și pe mine, cel puțin, mă sperie. Sunt două partide, două alianțe să zicem: una este alianța 2 de zero – le putem spune foarte bine așa – condusă de reprezentanți de seamă ai Guvernului Zero – Dacian Cioloș (…) Acești oameni ce ne spun?  Acești oameni ne spun că drepturile omului sunt un moft, că proprietatea de asemenea ne putem lipsi de ea la o adică, pentru că nu mai e la modă”.

„Pe partea cealaltă aven noul PNL. Ce să mai vorbim despre oamenii aceștia? Conduși de dl. Orban, unii îi spun Sică Mandolină, pe bună dreptate de altfel, pentru că principala lui preocupare atunci când a îndeplinit vreo funcție a fost fixatul cu privirea al tavanului și cântatul la chitară, altceva nu știa să facă”, a mai spus Andrei Gerea.

COMUNICAT DE PRESĂ LA COMANDA PARTIDULUI ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR - ALDE

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web