Dorohoi News Logo

1,5 milioane euro din Bugetul de Stat pentru 2019 - Investiții în dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Județean

PSD

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, social-democratul Dorin Birta a anunțat astăzi că pentru anul 2019 Guvernul PSD a alocat fonduri de la bugetul de stat în valoare de 1,5 milioane euro pentru dotarea cu echipamente medicale noi a Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

Aceste achiziții reprezintă o continuare a investițiilor din sistemul de sănătate botoșănean începute în urmă cu trei ani și anume 9 milioane de euro pentru începerea construcției spitalului municipal de boli paleative, 13 dispensare medicale, 27 de ambulanțe, Computer Tomograf, RMN și echipamente medicale pentru sălile de operații. La începutul acestei luni a fost semnat contractul de finanțare a lucrărilor în valoare de 1,5 milioane € pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati 

„În ultimii 3 ani au fost alocate fonduri de peste 9 milioane euro pentru construcția primei unități sanitare realizate după 1989 în Botoșani, Spitalul Municipal de Boli Cronice și Îngrijiri Paliative, reabilitarea a 13 dispensare medicale în 12 localiăți, care se vor finaliza în 2020, achiziționarea a 27 de ambulanțe noi în sistemul de urgență, dotarea cu aparatură modernă de investigație Computer Tomograf și RMN și utilarea cu echipamente medicale a Spitalului de Urgență Mavromati. Cu siguranță că mai sunt multe de realizat la noi în județ pentru a moderniza toată infrastructura din sănătate și a dota toate unitățile medicale, însă botoșănenii pot să vadă că PSD a început să ia măsuri și să vină cu lucruri concrete”, a declarat Dorin Birta.

În urma investițiilor  realizate de guvernarea PSD în sistemul de sănătate din județ cel mai mult vor avea de câștigat botoșănenii care nu mai trebuie să se deplaseze la clinici private sau în alte orașe din țară pentru a-și face investigații medicale complexe. În urma alocărilor de la bugetul de stat în 2019, Spitalul Județean de Urgență Mavromati va fi dotat cu o serie de echipamente medicale moderne cum sunt: cameră stimulare extrasenzorială, aparate radiologice digitale, sistem video endoscopic, ureteroscop cu laser, ecograf, masă ortopedică, masă radiantă, aparat RxTv, precum și alte echipamente.     

„O altă măsură importantă pe care a adoptat-o guvernarea PSD este cea a creșterilor de salarii în sistemul de sănătate. Medicii și asistenții medicali au avut creșteri între 100% și 200% în funcție de vechime, specializare și grad. Toate cele 4.500 de persoane angajate în domeniul medical din Botoșani au beneficiat de creșteri salariale importante. PSD este primul partid din România care a promis și a și pus în aplicare decizia de majorare a veniturilor din domeniul medical. Mai sunt inechități salariale de rezolvat, însă vor fi și acestea îndreptate în următoarea perioadă. Este esențial să ne ținem medicii în țară pentru că avem doctori foarte buni și botoșănenii și toți românii merită să fie tratați și îngrijiți de aceștia”, a subiliniat vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

COMUNICAT DE PRESĂ LA COMANDA PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT CMF 41190008

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web