Dorohoi News Logo

Marius Budăi: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru cen

poza Budai

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marius Budăi, a declarat astăzi că este solidar cu toți reprezentanții din sistemul sanitar, de asistență socială și pensionarii, care au de suferit din cauza Guvernului care a decis peste noapte să le taie drepturile salariale și pensiile de care trebuie să beneficieze în mod legal.  

„În timp ce în toate țările civilizate din Europa, în această perioadă de pandemie, personalul medical și cel din asistență socială este motivat și sprijinit din punct de vedere financiar și logistic, Guvernul Cîțu  continuă batjocorirea corpului medical, a asistenților sociali și a pensionarilor începută de Guvernul Orban. USR și PNL și-au dat mâna pentru a pune la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare. Acum, când avem nevoie de toți medicii, asistenții medicali și sociali pentru realizarea vaccinării și ieșirea din pandemie, liberalii și useriștii au decis amputarea veniturilor din sănătate și asistență socială și au alocat zero lei pentru centrele locale de imunizare”, a declarat deputatul Marius Budăi.

Medicii le reproșează guvernanților că nu au luat măsuri pentru ca personalul medical să nu ajungă în imposibilitatea de a mai trata pacienții, fiind epuizați fizic și psihic. Medicii sunt discriminați și expuși disprețului public cu privire la răsplata financiară promisă și legiferată, dar în realitate neacordată.

„O dată cu noul an, a reînceput circul pe model CDR! România e scoasă la mezat. Fiecare dintre partidele ”noului CDR” vrea o halcă de putere cât mai mare. Altceva nu există, niciun program, nicio viziune, nicio prioritate. Nu oamenii contează, nu faptul că e o criză cumplită în sănătate și în economie, liberalii, useriștii și udemeriștii sunt ocupați să își împartă posturile de secretari de stat și de prefecți. E bătaie pe funcții și ministere. Fiecare vrea să ia pentru sine și clientela sa politică, cât mai multe posturi, direcțiile cu cei mai mulți bani ori cu influența cea mai mare. Nu există nicio o minimă preocupare pentru competență, pentru identificarea soluțiilor și promovarea profesioniștilor care, măcar în sănătate, să readucă lucrurile la normal”, a subliniat prim-vicepreședintele PSD Botoșani, Marius Budăi.

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web