Dorohoi News Logo

ITI ȚARA DE SUS în analiza ministerului fondurilor europene!

Comunicat de presa 05.02.2021 ITI 3

ITI Țara de Sus, a fost reprezentat de către Doina Federovici – președintele Consiliului Județean Botoșani și de către senatorul Lucian Trufin, inițiatorul acestui proiect de dezvoltare, la prima întâlnire pe această temă, organizată la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, de către  actualul ministru, Cristian Ghinea.

Întrevederea a fost una eficienta, în cadrul ei fiind stabilit un calendar al acțiunilor și precum și liniile directoare de urmat.

„Suntem optimiști în ceea ce privește materializarea celui mai amplu și ambițios program de dezvoltare integrata a teritoriului Tara de Sus din care face parte întregul areal al județului Botoșani, cu atât mai mult cu cât domnul ministru Cristian Ghinea ne-a asigurat că susține acest tip de dezvoltare teritorială și că va milita să introducă în Acordul de parteneriat al României cu UE, noile teritorii. Totodată, în cadrul discuțiilor, am reiterat dorința de a obține finanțarea necesară pentru scrierea strategiei care va sta la baza acestui proiect”, a subliniat senatorul botoșănean Lucian Trufin.

Acesta s-a declarat mulțumit de concretizarea acestei prime întâlniri, viitoarele discuții urmând să se desfășoare într-un cadru extins, prin participarea reprezentanților ministerelor implicate – Ministerul Dezvoltării și Ministerul Agriculturii, precum și cu reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare.

„Apreciez susținerea ministrului actual, Cristian Ghinea precum și a echipei din MIPE, pe tema acestui instrument de finanțare de care România poate să se folosească cu succes. Cred, dacă suntem realiști, profesioniști, axați pe proiecte viabile, în șansa ITI - Investiție teritoriala integrata cu fonduri europene în Țara de Sus”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web