Dorohoi News Logo

Alexandra Huțu, PSD: „Decizia Guvernului Austerității Naționale de tăiere a Bugetului Sănătății este cinică!”

Hutu Alexandra

PSD Botoșani a anunțat astăzi prin vocea parlamentarului Alexandra Huțu, că toți social-democrații botoșăneni vor vota pentru respingerea bugetului austerității promovat de coaliția Dreptei Unite, care pune în pericol sănătatea și viața botoșănenilor!

„La finalul anului trecut când, alături de colegii mei de la PSD, avertizam că Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR va aduce austeritatea în România, liderii acestor partide spuneau că este doar o propagandă mincinoasă. Niciunul dintre ei nu le-au spus alegătorilor că vor tăia banii pentru sănătatea botoșănenilor sau că „Nu se pot” majora pensiile părinților și bunicilor, că „Nu se pot” acorda vouchere de vacanță angajaților, astfel încât să se sprijine turismul local sau că „Nu se poate” acorda gratuitatea transportului cu trenul pentru studenți. Au mințit cu toții și au furat votul celor care și-au pus speranța în ei. Cea mai cinică decizie este de departe tăierea bugetului Sănătății cu circa 11%. Astfel, actualul Guvern taie fonduri atât de la Ministerul Sănătății, cât și de la Casa de Asigurări de Sănătate. În total rezultă un minus de 2,6 miliarde de lei, bani care ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori toată populația României cu vaccinurile disponibile la prețurile din prezent”, a declarat Alexandra Huțu, deputat PSD Botoșani.

În timp ce toate statele Uniunii Europene majorează bugetele pentru sănătate, Guvernul României e pe contrasens și reduce fondurile pentru serviciile medicale dedicate pacienților, pentru dotarea spitalelor și asigurarea materialelor sanitare medicilor, pentru medicamente, în esență pentru tot sistemul sanitar.

„Pentru PSD, sănătatea a fost întotdeauna o prioritate absolută. Vă reamintesc că în guvernările social-democrate au fost realizate investiții în sistemul de sănătate botoșănean în valoare de 18,5 milioane de euro pentru construirea unui spital nou, reabilitarea și amenajarea a 13 dispensare medicale, achiziția a 27 de ambulanțe și echipamente avansate pentru investigații medicale pentru Spitalul Județean Botoșani, respectiv Computer Tomograf și RMN. În același timp s-a început dotarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani, a Secției Obstetrică-Ginecologie și Ambulatoriului Secției de Pediatrie. Cu siguranță că mai este nevoie încă de multe investiții în sistemul sanitar din Botoșani și din toate județele țării, dar în loc să se continue majorarea alocărilor pentru sănătate, Guvernul Dreptei Unite instaurează austeritatea și în acest domeniu vital”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

PSD a prezentat în Bugetul său alternativ, o viziune diametral opusă față de bugetul de austeritate pregătit de Guvernul Dreptei Unite și a arătat că stimulând economia și locurile de muncă „SE POATE” susține majorarea bugetului pentru sănătate, se pot dubla alocațiile și în același timp se pot face investiții în dezvoltarea comunităților locale. Alternativa propusă de PSD nu prevede nici tăieri de venituri, nici creșteri sau introduceri de taxe.

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web