Dorohoi News Logo

România fierbe: s-a umplut paharul !

sondaj 1

Ultimele sondaje arată un lucru incontestabil: crește numărul românilor care merg către o opțiune în afara actualei majorități politice, chiar în afara actualului Parlament. 

Era doar o chestiune de timp până când scandalurile, incompetența, ruperea de realitate, eșecul tuturor promisiunilor acoperite și neacoperite să ducă la umplerea paharului cu răbdare. Fotografia politică din acest moment, când unii se joacă de-a -uite moțiunea, nu e moțiunea-, pune pe tapet două certitudini: actuala majoritate parlamentară nu mai e una legitimă și nici opoziția parlamentară nu convinge pe cât ar spera. 

Că actuala majoritate parlamentară, care și-a votat Guvernul, nu a fost niciodată una reprezentativă pentru toți românii o știam deja, fiindcă la ultimele alegeri nu au mers să voteze 67% dintre cei care au acest drept. 

Fără atributele astea esențiale, legitimitate și reprezentativitate, orice Parlament e nul, iar cei care se țin cu dinții de funcții sunt doar circari care își fac numărul, dar nu mai au niciun haz.  
Sărăcită pe datorie și îngenuncheată de scumpirile la energie și gaze, România fierbe. 

Costul uriaș al vieții este, pentru românii care nu fac parte din exclusivistul 1% care îl preocupă pe prim-ministrul Cîțu, unul imposibil de achitat, iar asigurările date din timp în timp, că suntem "mai fericiți", sunt batjocura supremă.  

Acesta este, de fapt, costul anului pandemic și totuși electoral 2020, când am fost aruncați într-un vârtej care a trimis ALDE pe banca de rezervă a politicii. 

Lipsa ALDE din principalul for legislativ este din ce în ce mai evidentă, culminând cu praful de pe toba moțiunii de cenzură: prin Parlament și mai ales pe la TV, toată lumea moare de grija românilor, dar, în realitate, toți sunt pregătiți să joace țonțoroiul pe epava "României eșuate".

Iar pe români i-au lăsat ai nimănui: nimeni nu-i vede, nimeni nu-i ascultă, nu-i mai apără nimeni de abuzurile și de ilegalitățile guvernanților, nimeni nu se mai face pavăză pentru drepturile și libertățile lor constituționale. 

Într-un simulacru de democrație, Coaliția care până mai ieri s-a înfruptat din PNRR de la aceeași masă e gata de fratricid: zi de zi, se aruncă sare pe cărbuni încinși și sar scântei. 
Se vede cu ochiul liber și o spun din ce în ce mai des sondajele: partidele de la guvernare nu mai fac, împreună, nici cât doi poli.  

Acel 3% pe care îl vedeți acum în dreptul ALDE e dovada că noi ne-am învățat lecția aspră din 2020 și ne reconstruim, pe picioarele noastre, cu o agendă care e 100% a românilor. 

Și eu, și colegii mei, știm că acest procent nu reflectă cu adevărat munca din spatele cortinei, adică din fiecare filială unde "România Demnă" înseamnă, mai mult decât orice, un mod onest și transparent de a face echipă cu oamenii care ne acordă încrederea lor. Și sunt din ce în ce mai mulți.  

Dacă unii cred că românii sunt acum mai fericiți, eu sunt de părere că românii au fost abandonați și că viitorul nostru, ca țară, se tranzacționează la bursa sărăciei. Circul din aceste zile mă face să cred că vor continua să ne abandoneze și să ne vândă. Până când vom înțelege să alegem cu demnitate. #RomâniaDemnă

Comunicat de presă: DANIEL OLTEANU – PRESEDINTE ALDE

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web