Dorohoi News Logo

ALDE Botoșani: Din păcate am avut dreptate în privința efectelor negative ce au urmat criza politică declanșată de coaliția PNL-USR

ALDE

Din păcate am avut dreptate în privința efectelor negative ce au urmat criza politică declanșată de coaliția PNL-USR. Moneda Euro a sărit de pragul de 5 lei (la casele de schimb valutar), prețurile la gaze si electricitate cresc galopant, iar seria de scumpiri generate în aval, la alimente, carburant și multe altele, au adus românii în pragul disperării. 

Am evitat pe cât posibil să abordez criza exclusiv politică pentru că ea ascunde jocuri de puterece nu au legătură cu actul de guvernare. O serie de pioni mutați pe tabla de șah de forțe oculte în lupta pentru resursele țării nu însemnă "politică". Am încercat să arăt efectele dramatice pe care escaladarea acestei bătălii izvorate din setea de putere le generează: mai puțini bani în buzunarele românilor. Perspectiva sărăciei devine certitudine pentru tot mai mulți oameni. 

Știați, de exemplu, că premierul Cîțu împrumută sume colosale de pe piața financiară internațională la dobânzi aberant de mari? De ce dl Cîțu împrumută cu nemiluita bani la dobanzi de 3,8% / 3,9%, iar Ungaria se împrumută la 3,01%, Polonia sub 3%, și asa mai departe. Nici nu îndrăznesc să utilizez în această comparație o serie de state europene mai avansate care accesează aceleași fonduri la dobânzi între 1% și 1,5%. Cine câștigă din această operațiune? Putem găsi multe răspunsuri, însă unul singur este cert: NU ROMÂNII!.

Comunicat de presă: AVRAM GAL, vicepresedinte ALDE

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web