Dorohoi News Logo

Parlamentul a votat astăzi Legea Bugetului de Stat

poza 1

Parlamentarii social-democrați, deputații Marius Budăi, Alexandra Huțu și Dan Șlincu și senatorul Lucian Trufin au dat astăzi votul pe bugetul consolidat pentru 2023. 

„Este un buget centrat pe dezvoltare, prin care se alocă resurse importante pentru investiții, 7,2% din PIB, respectiv 112 miliarde de lei, dar se finanțează totodată și măsuri pentru creșterea nivelului de trai. Am votat un buget construit de ministrul de Finanțe social-democrat care a pus pe primul plan investițiile și creșterea nivelului de trai al fiecărui român. Am votat pentru un buget care să asigure românilor siguranța locului de muncă. Este un buget menit să protejeze categoriile vulnerabile de populație. Astfel, peste 12 milioane de cetățeni vor beneficia de venituri majorate, respectiv creșteri de pensii, salarii, alocații, burse, indemnizații, ajutoare de alimente și pentru plata facturilor”, au subliniat parlamentarii PSD Botoșani.

Odată cu intrarea PSD la guvernare s-a dat dovadă de responsabilitate și reechilibrare a finanțelor României. 

În ceea ce privește anul 2023, PSD a conturat și propus un buget național al refacerii echilibrelor financiar-fiscale și al consolidării, bazat pe investiții consistente dar și pe programe de susținere a populației și de sprijinire a economiei. Este un buget sustenabil care alocă sume consistente pentru investiții, 7,2% din PIB, mai mare cu 26% față de 2022. 

Pachetul de protecție socială „Sprijin pentru România”, pentru categoriile vulnerabile, inițiat de PSD se ridică la 16 miliarde de lei!

Stimulii pentru populație și companiile care produc si creează locuri de muncă, reprezintă peste 8% din PIB, de 4 ori mai mult decât au făcut-o guvernările de dreapta anterioare, Cîțu și Orban.

„Botoșănenii trebuie să știe că parlamentarii și aleșii locali social-democrați le sunt alături și vor susține în continuarea dezvoltarea tuturor comunităților din județ prin reprezentarea de la nivel local, legislativ și executiv. La fel ca și până acum și anul viitor vom fi alături de botoșăneni pentru a-i reprezenta și pentru a lua deciziile care să reducă decalajele economice față de alte regiuni, să susțină economia locală și să rezolve problemele județului”, au anunțat parlamentarii social-democrați botoșăneni.

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web