Dorohoi News Logo

Alexandra Huțu: Începând de astăzi elevii botoșăneni se pot înscrie la Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine”

poza veterani

Biroul parlamentar al deputatului Alexandra Huțu organizează, în colaborare cu Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Botoșani, prof. de istorie Loredana Ciobanu, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Botoșani, preotul militar Teodor Cenușă, col. (r) dr. Sergiu Balanovici și Cercul Militar Județean, Concursul de istorie locală „Eroul de lângă mine”.

Concursul se desfășoară în perioada 29 martie – 25 mai 2023 și are scopul de a cultiva cunoașterea istoriei locale în rândul elevilor din clasele V-XII din județul Botoșani, de a stimula sentimentul de prețuire a acesteia și de a evidenția, în special, importanța dialogului între generații, precum și valoarea inestimabilă a veteranilor de război din comunitățile locale botoșănene.

„Elevii vor avea privilegiul de a-și cunoaște istoria locală prin ochii veteranilor de război și ai familiilor acestora, în cazul în care nu mai trăiesc veterani la ei în localitate, pe care îi vor întâlni sub forma unor discuții directe, interviuri și înregistrări audio-video, putând astfel să le asculte poveștile de viață. Munca elevilor de la gimnaziu va consta în redactarea de eseuri cu privire la veteranul de război de lângă ei, iar a celor de liceu, pe lângă redactarea unui eseu, va presupune și realizarea unor materiale media cu mărturiile de viață ale eroului pe care l-au cunoscut. Bineînțeles că munca lor va fi răsplătită cu diplome, excursii, cu premii în bani, dar și cu alte surprize”, a transmis deputatul Alexandra Huțu

Regulamentul Concursului de eseuri „Eroul de lângă mine” poate fi descărcat accesând link-ul https://drive.google.com/drive/folders/1ptsMdU87T7gLYNhVzj_PldYe1btXx4jx?usp=share_link

De asemenea, acesta poate fi consultat în fiecare școală din județ, la adresa https://www.facebook.com/alexandra.hutu sau poate fi solicitat la adresa de email [email protected] și la fiecare dintre partenerii implicați în organizarea concursului.

„Le mulțumesc încă o dată oamenilor cu suflet mare care au acceptat să se implice voluntar în acest proiect, despre care cred că va fi una dintre cele mai frumoase și nobile activități care se desfășoară la nivelul județului nostru: aceea de a scoate la lumină poveștile impresionante ale veteranilor de război și de a-i aduce în lumina reflectoarelor pe eroii de lângă noi”, a completat deputatul botoșănean.

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web