Dorohoi News Logo

PSD Botoșani: „Patriotismul economic este noua viziune a Guvernului României, odată cu preluarea funcției de prim-ministru de către Marcel Ciolacu”

program guvernare

Parlamentarii social-democrați, Marius Budăi, Alexandra Huțu, Dan Șlincu și Lucian Trufin, au votat astăzi pentru învestirea Guvernului condus de prim-ministru Marcel Ciolacu.

„Cel mai important lucru de la învestirea noului guvern este schimbarea de viziune economică și socială pe care o aduce premierul Marcel Ciolacu, o viziune pentru națiune. Atât reprezentanții Guvernului, cât și noi parlamentarii avem mult de muncă în următorul an și jumătate pentru promovarea de proiecte legislative și programe prin care să aducem echitate în plan social și economic prin reducerea impozitării muncii, creșterea salariului minim, măsuri de sprijin și creșterea pensiilor, pentru combaterea speculei care a crescut artificial prețurile la alimente și a afectat puterea de cumpărare a românilor, pentru dezvoltarea capacităților de producție din România, pentru a trece de la o economie bazată pe consumul bunurilor din import, la una bazată pe producție autohtonă”, a fost mesajul parlamentarilor social-democrați botoșăneni.

Această guvernare va fi despre reforme și economie. Conceptele lansate de PSD încă din guvernarea 2021-2023, „Produce românește” și „Cumpără românește” vor dezvolta o nouă strategie de patriotism economic prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare. La acestea se va adăuga și implementarea de măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare. 

„Noi, parlamentarii PSD Botoșani vom fi în continuare în sluijba botoșănenilor. Vom avea în continuare ca prioritate în activitatea parlamentară, sprijinirea dezvoltării comunităților locale din județul nostru. Vom fi în continuare parteneri de consultări și dialog cu Consiliul Județean Botoșani, administrațiile locale, dar și cu botoșănenii din fiecare localitate, pentru a prelua și a încerca să rezolvăm problemele de interes public”, au completat parlamentarii PSD.

Programul de Guvernare votat astăzi în Parlament poate fi consultat accesând link-ul https://www.psd.ro/programul-de-guvernare-iunie-2023-decembrie-2024/

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web