Dorohoi News Logo

Alexandra Huțu: „7.5 milioane de euro din Fondul de Mediu pentru iluminatul public a 30 de localități din județ”

deputat

Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) este unul dintre cele mai solicitate programe de finanțare pe care primăriile le accesează. După cele 47 de proiecte aprobate în sesiunile din octombrie 2021 și august 2022, la începutul acestei săptămâni AFM a aprobat proiectele depuse de 30 de unități administrativ-teritoriale botoșănene în sesiunea 30.12.2022-31.01.2023.

„Așa cum am afirmat în mai multe rânduri, acest program reprezintă un ajutor real pentru localitățile din județul nostru, mai ales în contextul prețurilor ridicate ale energiei electrice, dar și al creșterii siguranței publice, în special în mediul rural și în zonele periferice ale orașelor. Cele 30 de dosare aprobate la începutul săptămânii vor primi finanțare în sumă totală de peste 37 de milioane lei, adică aproximativ 7,5 milioane de euro. Sunt bani care ajung în județul nostru datorită muncii autorităților locale, de aceea trebuie să felicităm echipele care au accesat aceste fonduri guvernamentale”, a transmis deputatul Alexandra Huțu.

Cele 30 de unități administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în cadrul Programului sunt municipiul Botoșani și comunele Corni, Cotușca, Știubieni, Vârfu Câmpului, Vorona, Cristinești, Avrămeni, Călărași, Vlădeni, Cordăreni, Vorniceni, Lunca, Durnești, Mihălășeni, Rădăuți-Prut, Cândești, Dersca, Mileanca, Suharău, Tudora, Roma, Bălușeni, Santa Mare, Havârna, Mihai Eminescu, Văculești, Nicșeni, Frumușica și Dimăcheni.

„Modernizarea infrastructuri de iluminat public nu este nici pe departe un moft, ci o necesitate pe care primarii din județul nostru au înțeles-o pe deplin. Iar acestei afirmații îi stau mărturie cele 77 de proiecte depuse de 50 de primării din județ în perioada 2021-2023. În total, finanțările alocate de AFM în această perioadă însumează aproximativ 95 milioane de lei, adică aproximativ 20 milioane de euro, ceea ce reprezintă cu adevărat o sumă importantă ce contribuie la dezvoltarea comunităților locale botoșănene”, a completat deputatul social-democrat.

Prin Fondul de Mediu primăriile își vor putea realiza cele mai moderne și economice sisteme de iluminat public.

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web