Dorohoi News Logo

Senatorul Gheorghe Marcu îi cere socoteală Ministrului Sănătății pe tema reorganizării unor spitale

Marcu Ghe.

Senatorul Gheorghe Marcu, l-a interpelat pe Ministrul Sănătăţii Cseke Attila în legătură situaţia spitalelor din Botoşani, propuse pentru reorganizare.

Continutul interpelarii:
 
Domnule Ministru,

Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii o listă a spitalelor propuse pentru reorganizare, în cadrul căreia sunt menţionate şase spitale din Botoşani, care vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean Mavromati. Vă mărturisesc că nu înţeleg cum vor funcţiona ca secţii, cu atribuţii, reduse, în mod evident, cele şase spitale care până în prezent deserveau peste 15.000 de oameni.
Pe de altă parte, spitalul orăşenesc Săveni şi spitalul comunal Truşeşti se vor reprofila, fiind transformate în cămine de bătrâni. Menţionez şi aici faptul că spitalul din Săveni este singurul care deserveşte oraşul şi comunele de pe malul Prutului.
În acest context, vă rog să îmi răspundeţi la următoarele întrebări:
- Cum vedeţi funcţionarea unităţilor spitaliceşti rămase, în urma reorganizării, care vor fi nevoie să deservească o populaţie de peste 450.000 de locuitori?
- În urma căror analize aţi decis transformarea spitalului din Săveni în cămin pentru bătrâni, având în vedere nevoia imperioasă, a cetăţenilor din zonă, de servicii medicale, nu de asistenţă socială?
- Cum vor putea să-şi practice meseria medicii specialişti, din spitalele propuse pentru transformare, în căminele de bătrâni? Odată cu transformarea instituţiei în care lucrează, vor primi noi atribuţii? (DorohoiNews.ro)
 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web