Dorohoi News Logo

Exclusivitate : Viceprimarul Alin Sorin Clim răspunde atacurilor mediatice din ultimile zile

Sorin Alin Clim

Datorită atacurilor mediatice din ultima perioadă, Alin Sorin Clim, viceprimarul Municipiului Dorohoi a ținut să facă unele precizări în exclusivitate pentru Dorohoi News, față de situația creată prin demiterea lui de la conducerea Organizației Municipale PNL Dorohoi.

 

Dorohoienii sunt în ultimul timp martorii unui atac mediatic lansat împotriva mea de o parte a membrilor PNL, care nu pot accepta că a sosit şi la Dorohoi momentul regândirii modului de a se face politică.
   
Din păcate, câţiva membri PNL au uitat care sunt iniţialele partidului din care fac parte, au uitat că Dorohoiul a ales majoritar reprezentanţii PNL şi PSD, populaţia exprimându-şi astfel neîncrederea în candidaţii PD-L.
   
În această conjunctură, atacurile împotriva mea vin din partea unor persoane care în acte sunt liberali, iar cu sufletul se regăsesc în alte partide.
   
Dacă mai existau dubii, acestea au fost destrămate de domnul doctor Andrieş Valerian, preşedinte PD-L Dorohoi, care a declarat în conferinţa de presă din 27 februarie că cei din partidul pe care îl conduce la nivel local nu au avut o colaborare bună cu PNL-ul tocmai din cauza mea, dar că speră într-o colaborare fructuoasă cu viitoarea conducere interimară.
   
Pentru o bună informare a dorohoienilor, trebuie să fac unele precizări prin care să prezint situaţia reală existentă în Organizaţia PNL, unde activitatea şi deciziile care se iau trebuie să fie în acord cu dispoziţiile Statutului PNL. Ceea ce s-a întâmplat în legătură cu autodizolvarea Biroului Politic Local şi demiterea mea din funcţia de Preşedinte s-au făcut cu încălcarea acestui Statut.     
   
Modalitatea de fraudare a acestor două decizii a fost una simplă şi nedemnă pentru personaje politice care “pozează” în liberali: la cele două şedinţe nu am fost convocat, deşi în calitate de Preşedinte, prezenţa mea era obligatorie.
   
De altfel, nici până la data de azi, nu am primit nici o comunicare oficială cu privire la deciziile luate, aşa încât aştept în continuare măcar o dovadă de bărbăţie din partea acestor pseudo-liberali.
   
O astfel de practică, ce numai democratică nu poate fi, este totuşi de nat
ură a aduce la cunoştinţa populaţiei calitatea morală pe care o au astfel de oameni, care ar dori să culeagă roadele muncii mele şi a echipei tinere cu care încerc să fac uitate metehnele comuniste ale unor aşa-zişi colegi de partid.
    
Revenind la declaraţiile d-lui. Andrieş, acestea nu pot calificate decât răutăcioase şi fără acoperire în realitate.
   
Din câte cunosc, la fiecare solicitare a d-lui doctor, am încercat şi am reuşit să vin în ajutorul Spitalului, nu neapărat în calitate de şef al PNL Dorohoi, ci în calitate de om care, la un moment, dat am avut pârghiile necesare pentru a mă implica în rezolvarea problemelor ridicate.
   
Ce nu voi înţelege însă este un alt aspect: cum cataloghează domnul Andrieş atitudinea consilierilor locali PD-L, care din anul 2008 până în prezent, se opun la foarte multe proiecte de hotărâri iniţiate de executivul Primăriei? Oare aşa înţelege domnul Andrieş colaborarea? Aşa doreşte să se comporte şi în continuare?
   
Totodată, Andrieş vorbeşte de negocieri purtate cu aşa-zis liberali, referitoare la aprobarea bugetului, dar nu declară că, nu a avut cu mine astfel de discuţii.
   
Ţin să-i reamintesc d-lui.Andrieş de promisiunea executivului Primăriei, cu privire la finanţarea Spitalului Dorohoi în anul 2011. În urma aprobării bugetului local, la momentul actual Spitalul Dorohoi beneficiază de fonduri din partea Consiliului Local pentru cheltuieli administrative, iar problema finanţării unităţii spitaliceşti va fi o prioritate şi pentru viitor.
   
În speranţa că măcar acum domnul Andrieş conştientizează ce înseamnă aprobarea unui buget, poate pe viitor le va cere consilierilor judeţeni din PD-L să nu mai taie fondurile pentru Dorohoi, ajutând astfel autorităţile locale să contribuie cu mai mulţi bani şi la finanţarea Spitalului.
(DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web