Dorohoi News Logo

Senatorul Gheorghe Marcu îl ia la întrebări pe ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Guvesn_asumarea raspunderii

Senatorul Gheorghe Marcu, preşedintele Organizației Județene PSD Botoşani, a făcut luni 7 Martie o interpelare , adresată ministrului, Valeriu Tabără Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, referindu-se la Legea 283/2010, privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.
 

Interpelare
 

Adresată:  Domnului Ministru, Valeriu Tabără
                  Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

De către:   Domnul Gheorghe Marcu
                  Senator în Circumscripţia Electorală 7, Botoşani

În sedinţa din data de: 7.03.2011
Obiectul interpelării: Legea 283/2010, privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală

 

Domnule Ministru,

           

Articolul 6 al Legii 283/2010, privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, stipulează faptul că „în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi se înfiinţează Comitetul Naţional de Iniţiativă”. În Monitorul Oficial, Partea I nr. 15 din 07.01.2011, a fost publicată Legea 283/2010, dar iată că respectivul Comitet nu a fost înfiinţat nici până la această dată.  Comitetul Naţional de Iniţiativă are numeroase atribuţii şi obligaţii, cu termene clare, prevăzute de lege, dar toate sunt la ora actuală sub semnul întrebării.
            În acelaşi timp, articolul 32 al legii precizează faptul că, în 30 de zile de la data intrării în vigoare a Legii 283/2010, Guvernul elaborează normele metodologice de aplicare a acesteia.
Aşa cum spune şi textul legii, înfiinţarea acestor camere agricole înseamnă dezvoltarea unei reţele naţionale de structuri care să preia, la nivel local, obiectivele de dezvoltare în domeniul agriculturii, în funcţie de specificul fiecărei zone. În opinia noastră, aceste instituţii de utilitate publică prezintă un interes imediat, în vederea eficientizării domeniului agricol.
Având în vedere cele prezentate, vă rog să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:
1.      Care sunt motivele pentru care nu este încă activ Comitetul Naţional de Iniţiativă şi normele metodologice nu au fost elaborate?
2.      Ce măsuri veţi lua pentru a respecta, măcar în perioada următoare, legea sus menţionată?
3.      Este sau nu o prioritate, pentru ministerul pe care îl conduceţi, funcţionarea acestor camere agricole?
 
Solicit răspuns scris.
Vă mulţumesc,

Gheorghe Marcu
Senator PSD Botoşani

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web