Dorohoi News Logo

Gabriel Oprişanu: Maternitatea din Botoşani a fost înfiinţată de un ungur şi tot ungur o va distruge

Gabriel Oprisanu

Fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Gabriel Oprişanu, contestă strategia de reorganizare a spitalelor promovată de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, că actuala putere are în vedere o centralizare excesivă în sectorul sanitar.

Maternitatea din Botoşani a fost înfiinţată de un ungur, Ladislau Szente, care va împlini doi ani de când nu mai este printre noi, şi va fi desfiinţată tot de un ungur, Cseke Attila“, a spus Oprişanu.

Oprişanu a spus că la nivel local toţi factorii de răspundere au opinii vizavi de comasarea spitalelor din punct de vedere organizatoric, însă constată cu surprindere că nimeni nu ia în calcul pacientul, care ar trebui să fie centrul sistemului sanitar, scrie botosaninews.

Este foarte important ca la nivelul judeţului Botoşani să avem un spital de grad trei. Spitalul Judeţean Mavromati nu se încadrează în niciun fel de categorie: ca să devină spital de grad trei asta ar însemna că pe lângă secţiile existente, Spitalul Judeţean ar trebui să deţină o secţie de Obstetrică Ginecologie, una de Psihiatri şi secţie de Pediatrie. Nu cred că scopul acestei reorganizări este ca este ca la Spitalul Judeţean să aibă loc naşteri. Asta ar fi o mare prostie“, a precizat Oprişanu.

Acesta susţine că Uniunea Europeană încurajează dezvoltarea spitalelor de specialitate, însă în România se urmăreşte distrugerea acestora. (Dorohoinews.ro)

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web