Dorohoi News Logo

Gabriel Oprişanu: „Primăria încearcă muşamalizarea răspunderii penale pentru masacrarea câinilor comunitari”

Gabriel Oprisanu

Medicul Gabriel Oprişanu a declarat vineri că lipsa de reacţie a şefului instituţiei care are în administrare padocurile unde au fost masacraţi cei 230 de câini comunitari ar putea fi considerată o încercare de muşamalizare a răspunderii penale din acest caz.

„Pe mine nu mă interesează ce spune viceprimarul Ghiorghiţă care recunoaşte că a dat dispoziţii ilegale. Eu cred că iubitorii de animale şi botoşănenii în general aşteaptă o decizie din partea şefului instituţiei care administrează padocurile unde s-a petrecut masacrul. Nu înţeleg de ce domnul primar Cătălin Flutur nu are curajul să explice public ce s-a întâmplat şi să îi demită pe cei care au încălcat legea. Tăcerea domniei sale mă face să cred că nu a fost străin de decizia uciderii câinilor, iar acum primăria încearcă muşamalizarea răspunderii penale”, a afirmat medicul Oprişanu.

Pe de altă parte, acesta consideră că, în cele din urmă, primarul tot va trebui să dea o explicaţie oficială atât opiniei publice, cât şi organelor de anchetă care cercetează cazul. „O investigaţie serioasă nu se poate opri doar la administratorul adăpostului de câini şi la viceprimar, fără a-l audia şi pe şeful acestor ucigaşi de animale. Domnul primar Flutur va trebui să explice ori de ce a acceptat decizia ilegală de masacrare a câinilor, ori de ce nu a luat măsuri împotriva celor care au luat astfel de hotărâri fără ştirea sa. Altă variantă nu există!”, a concluzionat Gabriel Oprişanu.

În opinia medicului Oprişanu, cazul nu se va opri aici pentru că deja a „explodat” în cercurile internaţionale unde se vorbeşte de „masacrul de la Botoşani”, iar mai multe ONG-uri puternice pe plan mondial se pregătesc să ia atitudine împotriva României. (DorohoiNews.ro)

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web