Dorohoi News Logo

Dacă plecaţi din PDL, vă vine DNA la uşă - Cazul Banias e un mesaj dur pentru pedelişti

PD-L

Liderul PSD Victor Ponta a declarat luni că demersul DNA în cazul senatorului PDL Mircea Banias înainte de dezbaterea moţiunii împotriva lui Teodor Baconschi este un mesaj dur de avertizare a celor care s-ar gândi să părăsească PDL.

Social-democratul a sugerat că cercetarea senatorului ar putea avea legătură cu faptul că acesta ar fi vrut să părăsească PDL. "Constat că pericolul ca, azi, majoritatea să fie schimbată în Senat şi moţiunea simplă împotriva lui Teodor Baconschi să treacă, a fost luat foarte în serios de Traian Băsescu şi de sistemul care îl sprijină, un sistem care cuprinde autorităţi publice, DNA, tot ce mai are statul alături de Traian Băsescu, iar de dimineaţă reacţia am văzut-o: un senator al PDL - nu-l cunosc personal - care era foarte posibil ca azi să părăsească PDL şi să voteze eventual moţiunea, exact azi s-a constatat că a comis infracţiuni, despre care presa a relatat în urmă cu luni de zile", a declarat Ponta luni.

El a apreciat că DNA are un calendar politic, remarcând că, cu doar şase - opt ore înainte de începerea discuţiei în Senat pe tema moţiunii, "deodată, după foarte multe luni de inactivitate, DNA se activează". "Azi s-a dat un mesaj pentru toţi senatorii şi deputaţii PDL: Dacă cumva vă gânditi să plecaţi din PDL, să votaţi vreo moţiune, pregătiţi-vă pentru că vine DNA la uşă. "Este un semnal dat foarte clar şi foarte dur parlamentarilor care se gândeau eventual să nu mai rămână alături de Băsescu şi Guvernul Boc. Nu mai trăim într-o democraţie, instituţii ale statului sunt controlate şi acţionează politic şi legea, codul penal şi codul de procedură penală nu se aplică dacă votezi cu Boc şi Udrea, dar dacă nu votezi cu ei sau votezi cu opoziţia, se va aplica chiar in ziua moţiunii. E  un semnal extrem de clar de politizare a actului de justiţie şi sunt convins că orice parlamentar, de acum încolo, orice primar sau consilier al puteriii care va vorbi la telefon despre posibilitatea de a părăsi putera, i s-a arătat azi ce urmează să i se întâmple", a mai acuzat liderul PSD. Ponta a mai spus că USL se opune hotărât acestor manifestări ale regimului Băsescu şi că oferă o alternativă. (DorohoiNews.ro)
 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web