Dorohoi News Logo

Senatorul Gheorghe Marcu îl acuză pe Boc de încălcarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare

111

Senatorul Gheorghe Marcu îl acuză pe Emil Boc, de încălcarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare. Parlamentarul PSD susţine că Guvernul nu a prezentat în Parlament Strategia fiscal – bugetară pentru următorii trei ani, în termenul prevăzut de lege.
Citiți interpelarea integral:
 
Domnule Prim Ministru,
        
În calitate de membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital din Senatul României, vă atenţionez că aţi încălcat prevederile art.18 din Legea 69/2010 (Legea responsabilităţii fiscal – bugetare), prin neprezentarea în Parlament a Strategiei fiscal – bugetare pentru următorii trei ani, în termenul prevăzut de lege.
Astăzi expiră termenul până la care aveaţi obligaţia prezentării acestui  document important privind modul în care Guvernul va pune în aplicare, în perioada următoare, politicile fiscale.
        
Dată fiind importanţa Strategiei fiscal – bugetare, dar şi a respectării termenelor stabilite prin lege, vă rog să precizaţi motivele care au dus la întârzierea trimiterii documentului către Parlament, respectiv la încălcarea legii.
 
Solicit răspuns scris.
Vă mulţumesc,
 
Gheorghe Marcu
Senator PSD Botoşani

 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web