Dorohoi News Logo

Gabriel Oprişanu: „Frăţia Fluturilor nu a renunţat la dezmembrarea judeţului Botoşani”

Gabriel Oprişanu

Gabriel Oprişanu, candidatul propus de PSD la Primăria Botoşani, consideră că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a adus o ofensă botoşănenilor prin declaraţia făcută ieri despre regionalizare, în care a comparat Botoşaniul cu „un fel de comună cu prefectură”. Reprezentantul PSD i-a solicitat vicepreşedintelui PDL să ceară scuze locuitorilor judeţului Botoşani pentru afirmaţia jignitoare: „Prin această declaraţie domnul Gheorghe Flutur arată cât de mult îi desconsideră pe botoşăneni, văzându-se deja voievod peste nordul Molodovei. Este un gest politic jignitor, pentru care domnul Flutur ar trebui să îşi ceară public scuze în faţa botoşănenilor”, a declarat candidatul PSD.

Gheorghe Flutur a afirmat recent că regionalizarea trebuie înfăptuită pentru că „avem judeţe care arată ca o localitate cu prefectură”, făcând referire la judeţele sărace, printre care s-ar număra şi Botoşaniul. Vicepreşedintele PDL a militat ca Suceava să rămână centrul viitoarei regiuni.

În opinia medicului Oprişanu, această declaraţie a preşedintelui CJ Suceava reprezintă un motiv în plus pentru continuarea organizării referendumului pe tema desfiinţării judeţului. „Este foarte clar că Frăţia Fluturilor nu a renunţat la planul de dezmembrare a judeţului Botoşani. Iar singurii care îi pot opri pe verii Flutur sunt cetăţenii judeţului şi în primul rând ai municipiului Botoşani, unde locuiesc peste 30% dintre botoşăneni. Trebuie să spunem NU la referendum ca să închidem definitiv acest subiect nebunesc”, a afirmat Gabriel Oprişanu.

Acesta a criticat şi lipsa de reacţie a primarului Cătălin Flutur „Nu am văzut nicio poziţie oficială din partea primarului Cătălin Flutur faţă de ofensa adusă. Din câte ştiu eu, dânsul e şi primarul municipiului nostru, nu doar şeful PDL Botoşani. Observ însă că pentru dânsul cămaşa de PDL-ist e mai aproape decât cea de primar”, a mai spus Oprişanu. (DorohoiNews.ro)

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web