Dorohoi News Logo

Boc scoate bani din rezerva Guvernului doar pentru primarii PDL

emil-boc

Politizarea fondurilor publice a devenit un criteriu de bază al guvernării BOC. Alocările din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului făcute la finalul lunii iunie prin HG 649/2011 dovedesc încă o dată, dacă mai era necesar, modul discreţionar în care Emil BOC se foloşeste de resursele statului.

Este strigător la cer cum banii publici ajung doar la administraţiile locale conduse de primarii PDL în proporţie de peste 80%. Nu sunt bani pentru educaţie sau sănatate, dar Emil BOC scoate 124 milioane de lei din Fondul de rezervă şi îi  dirijează înspre însetata clientelă politică din jurul primăriilor portocalii, fără să respecte nici un alt criteriu decât culoarea politică.

Astfel la Cluj, Emil Boc împreună cu şeful PDL Cluj Daniel Buda şi-au bătut joc de lista de priorităţi înaintată de către administraţiile locale din judeţ. Cu un tupeu caracteristic liderilor PDL, din cei 3.390.000 lei prevăzuţi pentru Cluj, 2.775.000 lei au ajuns în visteriile celor 30 de primării controlate de către PDL. Adica 82% din sumă a fost destinată PDL-iştilor şi doar 18%, respectiv 615000 lei, au fost alocaţi celor 41 de primării ale opoziţiei.

Emil Boc finanţează doar urgenţele şi priorităţile comunelelor şi oraşelor portocalii, nu în baza nevoilor din teren, ci în baza interesului de partid.

Doar cinci din cele 23 de comune liberale din judeţ au fost prinse în anexa hotărârii de guvern menţionane şi două conduse de primari PSD au avut norocul de a primi fonduri. Clujenii din celelalte 18 comune PNL şi 15 comune PSD nu contează pentru Boc, deşi aceştia plătesc impozite şi taxe către bugetul de stat la fel ca şi locuitorii din comunele PDL.

Interesant este că în topul alocărilor se află o comună care a primit aproape la fel de mulţi bani, 170000 lei, cât toate spitalele clujene la un loc, 195000 lei, comuna respectivă fiind deja una celebră, numită Aghireşu, localitate care l-a dat ţării pe jupânul Alin Tişe, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Acesta, după ce s-a văzut cu sacii în caruţă - Aghireşu fiind comuna cu cei mai mulţi bani alocaţi din judet, nu a mai fost interesat de nimic altceva. Lista cu solicităriile urgente ale celorlaltor comune clujene a fost pierdută, se pare, prin birourile Consiliului Judeţean şi ale Prefecturii, iar spre Guvern a plecat doar o listuţă scurtă cu solicităriile primăriilor PDL. Instituţiile responsabile de soarta întregului judeţ nu au ţinut cont de urgenţele tuturor comunităţilor locale şi au lăsat să ajungă pe masa Guvernului doar lista trimisă din sediul PDL Cluj.

Nici comunele conduse de primari UDMR-işti nu au primit nimic, PDL Cluj dându-le un exemplu despre ce înseamnă să fii în opoziţie, în speranţa că liderii UDMR îşi vor scoate din cap ideea de a părăsi guvernarea.

TNL Cluj îi solicită liderului PDL Cluj Daniel Buda să explice public în funcţie de ce priorităţii şi în baza căror criterii s-au făcut aceste alocări pentru “finanţarea cheltuielilor urgente şi neprevăzute”. De data aceasta s-a întrecut orice măsură, bugetul nefiind vaca de muls a lui Emil Boc sau a PDL Cluj. (DorohoiNews.ro)
 

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web