Dorohoi News Logo

Partidul Conservator organizează meditaţii gratuite pentru elevii dorohoieni

Dorohoi-PC

Filiala Partidului Conservator din Dorohoi are în programa sa trei direcţii de acţiune, Tineret-Sport, Familie-Şcoală şi Cetăţenii oraşului - Filiala PC. În baza acestora partidul urmăreşte să implementeze mai multe programe prin care să se implice efectiv în viaţa oraşului. O primă activitate a fost deja derulată weekend-ul acesta pe partea de Tineret şi Sport prin organizarea unui concurs de tenis de câmp, la care au participat 15 tineri din municipiu.

Însă activităţile nu se opresc aici, un alt proiect al cărui implementare este în curs, se desfăşoară pe latura de ecologie. Este vorba despre mai multe actiuni de curăţare şi igienizare a mai multor spaţii verzi din Dorohoi. O primă intervenţie în acestă direcţie fiind întreprinsă în zona gării din oraş, o zonă grav afectată de inundaţiile de anul trecut. Cu privire la activitatea derulată acolo, Geta Luca preşedintele PC, Dorohoi ne-a declarat: "Noi am mers voluntar şi am luat spaţiul verde din faţa gării care era încă cu probleme de la inundaţii. Am executat operaţiuni de igienizare şi curăţare la arborii şi arbuştii de acolo. O să continuăm , noi vrem să mai facem treabă şi în alte puncte ale oraşului, vrem ceva mai de anvergură şi ne dorim să implicăm şi alte partide. Vrem să propunem ceva şi d-nului primar, să fie ceva mai de amploare".

Pe latura socială, partidul intenţioneză să mai pună în aplicare încă două proiecte mari, unul dintre ele este legat de promovarea sportului, în special a tenisului de câmp, iar al doilea este legat de desfăşurarea unei şcoli de toamnă, al cărei principal scop va fi asigurarea integrării copiilor care trec din clasa a IVa în clasa aVa şi a celor care fac trecerea spre liceu:

"Vrem să transformăm concursul de tenis într-o permanenţă, deaceea am hotărât să avem un concurs în luna mai pentru preşcolari şi şcolari şi unul în lunile iunie, iulie, august pentru elevi şi studenţi. Cu privire la cealaltă acţiune, de pe domeniul Familia şi Şcoala vom declanşa în luna spetembrie înainte de a se începe şcoala un program de meditaţii gratuite la nivel de oraş la disciplinele română, matematică, fizică şi chimie pentru copiii care sunt întreţinuţi de bunici, părinţii fiind plecaţi în străinătate. Acest program se va realiza cu sprijinul profesorilor care au ieşit la pensie, la disciplinele enumerate. Vor face meditaţii cu cei care trec din clasa a patra în a cincea şi cei care trec la liceu"
, ne-a declarat preşedintele PC. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web