Dorohoi News Logo

Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Ingrediente
Blatul: 6 oua, 4linguri faina, 1 praf de copt, 6 linguri zahar, 100gr ulei, 2 linguri cacao. Crema: 200gr zahar praf, 200gr unt, branza de vaci dulce  Glazura: 2 budinci de vanilie, 700gr suc fanta de portocale, 2 linguri zahar.

Preparare
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul.
Dupa ce ati batut bine se pun 6 linguri de zahar si mai bateti pana se intaresc albusurile.
Cu o lingura de lemn amestecati praful de copt cu faina si cacao si la urma uleiul.
Se coace ca si celelalte blaturi.
Dupa ce blatul este gata se scoate de la cuptor se lasa putin la racit si se pune crema facut din amestecul a 200 gr zahar pudra, 200 gr unt si branza de vaci.
Glazura: Budinca se prepara dupa cum scrie pe pachet, dar in loc de lapte folositi fanta.  Dupa ce vedeti ca se ingroasa glazura o luati de pe foc si o lasati 2 minute, o turnati peste blatul cu branza si o puneti la rece pana se intareste glazura.

Adina va doreste “Pofta Buna”
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web