Dorohoi News Logo

Ciorba radauteana

radauteana

Ingrediente: 4-5 piepti de pui (cu tot cu os si piele, sa ramana cca 450-500 g carne), 1 pastrarnac mediu, 3 morcovi mari (sau 4 mai mici), telina (cam cat o piersica medie), 2-3 ardei grasi medii (daca se poate, sa fie din soiul mai dulceag), 3-4 oua, o ceapa mare, un pahar mare cu smantana grasa (20%), o lingura de otet (sau dupa gust), 3-4 catei de usturoi (dupa gust - se poate omite, daca nu va place), o mana de patrunjel, care se toaca grosier, sare, piper boabe, ardei iute (pentru servit)

Preparare: Ceapa curatata (dar intreaga) se pune intr-o cratita mare, alaturi de 5 l apa, carne, sare (dupa gust) si legumele taiate in bucati potrivite - in afara de usturoi! Se aduna treptat spuma data de carne si se inlatura. Cand legumele s-au inmuiat cat de cat, adaugati boabele de piper (cca 2 lingurite la 5 l apa). Carnea se scoate si se feliaza precum burta pentru ciorba de burta (fasii subtiri) si se pune inapoi in apa. Se pune la loc pe foc si se da intr-un clocot, apoi se stinge focul.
Usturoiul se piseaza ca pentru mujdei. Ouale se bat (bine bine) cu smantana si se adauga usturoiul pisat. Compozitia se inglobeaza apoi in apa clocotita si se amesteca sanatos.
Se adauga otetul (daca doriti) si patrunjelul. Se serveste cat mai calda, alaturi de ardei iuti.


Adina va doreste „Pofta Buna”
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web