Dorohoi News Logo

Tochitura porc

tochitura

Ingrediente: 500 - 600 g carne porc (fleica nu foarte grasa, muschiulet), 10-12 ciuperci champignon, 2 cepe potrivite, 3-4 catei usturoi, 2 linguri bulion, sare, piper, busuioc,3 linguri ulei, condimente carne porc, 50 ml vin.

Mod de preparare: Se ia ceapa tocata si se prajeste in ulei pana devine transparenta. Apoi se adauga carnea taiata bucatele potrivite si ciupercile taiate si se tine la prajit pana ce carnea devine albicioasa.
Se adauga peste condimentele si jumatate de cana de apa calduta. Se lasa sa fiarba incet cca 30 min si se mai adauga din cand in cand apa calduta.
Apoi se adauga bulionul stins cu putina apa calduta (amestecata cu vinul in prealabil) si usturoiul pisat sau taiat marunt. Se mai lasa 20 min sa se patrunda carnea bine.
Se serveste cu mamaliguta calda, un ou ochi si cascaval ras deasupra.

Adina va doreste “Pofta buna!”

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web