Ingrediente:
2 oua
2 linguri miere de albine
200 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
50 g unt
200 g zahar
300 g faina
Pentru sosul de ciocolata:
200 g unt
250 g zahar
3 linguri cacao
4 linguri lapte
250 g nuca de cocos
Mod de Preparare: Zaharul, ouale, mierea si untul se pun intr-un castron si se mixeaza. Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul se alterneaza pana se termina faina si laptele. Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Se toarna intr-o tava 20/30 cm apoi dam la cuptorul preancalzit la 170°C pentru 15 minute. Apoi reducem temperatura cuptorului la 150°C si mai lasam aproximativ 10 minute. Blatul se lasa la racit apoi se taie in patrate, in cuburi.
Glazura: Ingredientele se pun intr-o oala si se lasa la foc mic, amestecand mereu. Când este gata sosul de ciocolată, se toarnă peste prăjitură apoi se presară nucă de cocos.