Dorohoi News Logo

Prăjitură cu sos de ciocolată și nucă de cocos

prajitura

Ingrediente:
2 oua
2 linguri miere de albine
200 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
50 g unt
200 g zahar
300 g faina

Pentru sosul de ciocolata:
200 g unt
250 g zahar
3 linguri cacao
4 linguri lapte
250 g nuca de cocos

Mod de Preparare: Zaharul, ouale, mierea si untul se pun intr-un castron si se mixeaza. Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul se alterneaza pana se termina faina si laptele. Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Se toarna intr-o tava 20/30 cm apoi dam la cuptorul preancalzit la 170°C pentru 15 minute. Apoi reducem temperatura cuptorului la 150°C si mai lasam aproximativ 10 minute. Blatul se lasa la racit apoi se taie in patrate, in cuburi.

Glazura: Ingredientele se pun intr-o oala si se lasa la foc mic, amestecand mereu. Când este gata sosul de ciocolată, se toarnă peste prăjitură apoi se presară nucă de cocos.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web