Dorohoi News Logo

Burek cu carne

Burek cu carne

Ingrediente:
1 pachet foi placinta
600-700 gr carne tocata de vita
3 cepe
1 ardei gras
1 morcov ras
1 ceasca ulei
ierburi uscate (oregano, busuioc)
sare, piper, boia

PENTRU FINISARE:
1 ou
100 ml smantana
100 ml apa minerala

Mod de Preparare: Mai intai pregatim umplutura de carne astfel: calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele, potrivim de gust cu sare si piper + boia, apoi lasam totul la racit. Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta (cam 3 buc), avand grija ca cea superioara sa fie unsa cu cateva picaturi de ulei; peste stratul de foi punem 1/3 din continutl de carne, apoi continuam in acelasi mod punand un alt strat de foi si tot asa, la final avand deasupra foi de placinta au rezultat 4 starturi cu foi placinta si 3 cu mix de carne! Dupa ce am asamblat placinta o vom si portiona (ca sa ne fie mai usor dupa coacere), iar peste adaugam un amestec din ou + smantana + apa minerala... si cam asta e tot! Dam la cuptor, la foc mediu cca 3 sferturi de ora observam cand se rumenste ca e gata! Odata facuta aceasta placinta cu carne se lasa la racit, apoi o vom taia urmand liniile trasate initial.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web