Dorohoi News Logo

Prăjitură Krantz

Prăjitură Krantz

Ingrediente:
Blat:

7 albusuri de ou
150 g zahar
150 g nuca macinata
100 g faina
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de sare

Crema:
7 galbenusuri
150 g zahar
2-3 plicuri zahar vanilat (20-30 g)
200 g unt la temperatura camerei

Krantz:
100 g zahar
50 g nuca

Mod de Preparare: Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare. Adaugam nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza cu o paleta avand grija sa nu se lase spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit cca 30 minute. Se incearca cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata copt blatul. Apoi se scoate si se lasa la racit. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se pune la bain- marie pana ce se ingroasa, in acest timp se amesteca ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Se lasa la racit. Untul se spumeaza cu cele 2-3 vaniliii, se poate folosii pastaie sau esenta de vanilie. Dupa ce sa racit crema de galbenusuri, se adauga treptat la unt, si se amesteca cu atentie sa nu se taie. Crema obtinuta se intinde deasupra blatului. Topim zaharul avand grija sa nu se arda si adaugam nuca taiata, si lasam cateva secunde, apoi turnam pe un staniol. Se da la rece sa se intareasca, apoi se impacheteaza staniolul si se zdrobeste cu sucitorul. Krantzul se presara deasupra prajiturii. Se da la rece, apoi se portioneaza.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web