Dorohoi News Logo

Tort cu caise şi cremă de coniac

Tort cu caise şi cremă de coniac

Ingrediente:
30 pişcoturi
1 cutie compot caise
2 foi gelatină
1 lingură ulei

Pentru cremă
500 ml lapte
6 gălbenuşuri
100 g zahăr
40 g amidon porumb
2 linguriţe coniac sau lichior
½ pachet unt, tăiat cubuleţe

Pentru decor
50 g jumătăţi caise
5-6 migdale întregi

Mod de preparare: Ungi cu ulei și tapetezi cu folie de plastic un vas mai adânc, având grijă să rămână folie pe dinafară, și așezi pișcoturile pe fundul și pereții vasului. Scurgi caisele din compot și le tai mărunt, apoi le usuci. Pentru cremă, torni laptele într-o oală şi laşi să fiarbă. Amesteci gălbenuşurile, zahărul şi amidonul într-un bol până când se îngroaşă compoziţia şi devine omogenă. În timp ce amesteci, torni 60 ml din cantitatea de lapte în compoziţia de ouă. Amestecând încontinuu, adaugi şi restul de lapte şi pui toată compoziţia pe foc la flacără medie până fierbe. Laşi cam 2-3 minute, apoi iei oala de pe foc. Torni alcoolul şi dai deoparte să se răcorească, înainte să adaugi şi untul. Apoi amesteci până când acesta se topeşte şi laşi să se răcească, eventual în frigider, într-un vas acoperit. Încorporezi în cremă caisele tăiate şi gelatina preparată conform indicațiilor de pe ambalaj. Păstrezi 5 linguri din cremă și torni restul în vasul cu pișcoturi, apoi acoperi cu folia de plastic. Dai la frigider aproximativ 6 ore. Dai folia la o parte, pui pe gura vasului un platou și scoți ușor prăjitura. Ornezi pișcotu-rile de deasupra cu crema păstrată, cu felii de caise și cu migdale.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web