Dorohoi News Logo

Tartă cu ciocolată

Tarta cu ciocolata

Ingrediente: 250 grame de ciocolata cu 70% cacao, 250 de grame de unt, 180 de grame de zahar, 150 de grame de faina, 5 oua, 1 lingura cu varf de cacao pudra, praf de copt.

Mod de preparare: Topeste ciocolata, usor, in bain-marie si adauga untul, deja frecat spuma. Omogenizeaza bine. Bate ouale cu zaharul, pana acesta se topeste. Amesteca cele doua compozitii, untul si ciocolata cu ouale si zaharul. Adauga pudra de cacao, praful de copt si faina. Omogenizeaza cu blandete compozitia si coace tarta 15 minute in cuptorul incins la 180 de grade (foc mediu), intr-o tava termorezistenta, cu diametrul de 25-30 de centimentri (tarta nu trebuie sa fie foarte inalta, astfel incat sa se coaca repede si uniform).
Coace tarta intr-o tava pe care ai tapetat-o cu nuca macinata. Poti folosi si nuca de cocos, sau pudra de migdale. De fiecare data, prajitura va avea o alta aroma. Serveste tarta cu frisca, pentru contrast. Tarta este foarte neagra! Amesteca frisca, pe care o servesti alaturi de tarta, cu nuca macinata sau cu o lingura de sirop de dulceata de cirese amare.

Adina va doreste “Pofta Buna”
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web