Dorohoi News Logo

Paine de casa

paine-de-casa

Ingrediente:
- 500 gr faina alba
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de sare
- 1/2 lingura de zahar
- 1 plic drojdie uscata
- 250 ml apa

Mod de preparare: Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si se lasa 5 minute sa creasca. Faina se pune intr-un castron, se adauga 1 lingura de sare, jumatate de lingura de zahar si 3 linguri de ulei, apoi se adauga cana de apa cu drojdie. Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina. Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum (aproximativ). Dupa ce a crescut se scoate pe masa pudrata cu faina, se modeleaza dupa forma pe care o vreti, apoi cand este gata de copt se pune in tava unsa cu ulei, se cresteaza aluatul si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se lasa in cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si incepe sa va innebuneasca de pofta mirosul…Cand o scoateti din cuptor o veti infasura intr-un servet de bucatarie si o veti lasa sa stea cel putin 15 minute inainte de a o servi…

Adina va doreste “Pofta Buna”

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web