Dorohoi News Logo

Tort de vară cu mascarpone și iaurt

tort-cu-mascarpone-si-iaurt

Ingrediente:
350 de grame de biscuiti macinati
200 de grame de unt
100 ml de lapte
200 de grame de zahar
esenta de rom
250 de grame de mascarpone
un iaurt mare
capsuni sau alte fructe
2 plicuri de gelatina

Mod de Preparare: Se incalzaste laptele cu 100 de grame de zahar si cu untul si se adauga si aroma de rom, dupa care se toarna pe biscuiti si se amesteca bine. Produsul obtinut se pune intr-o forma te tort cu pereti detasabili. Acesta va fi baza tortului. Intr-un bol separat se amesteca mascarpone cu iaurtul, impreuna cu zaharul ramas si cu capsuni. Se prepara gelatina si se toarna peste amestec. Amestecul obtinut apoi se pune deasupra bazei si se pune in frigider pentru cateva ore. Tortul de vara cu mascarpone si iaurt se taie felii si se poate orna cu diferite fructe sau cu frunze proaspete de menta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web