Dorohoi News Logo

Alivancă

alivanca

Ingrediente:
litru de lapte,
malai cat pentru o mamaliguta moale (circa 300-350 de grame),
cinci linguri cu miere (mierea se poate inlocui cu vreo 6-7 linguri de zahar),
6-7 oua, 100 de grame de unt,
500 de grame de smantana,
500 de grame de branza dulce de vaci,
vanilie,
coaja de lamaie.

Mod de preparare: Pune laptele la fiert, adauga untul si coaja de lamaie sau vanilia. Lasa sa dea in clocot. Adauga malaiul si amesteca pana se umfla si se formeaza terciul. Lasa la racit. In timpul acesta amesteca galbenusurile cu miere, adauga branza de vaci si smantana. Adauga amestecul in teciul cu malai (nu-ti face griji pentru ca este moale pentru ca se intareste la copt). La final incorporeaza albusurile batute spuma. Pune totul intr-o tava unsa cu unt si da la cuptor, bine incins in prealabil, circa o ora. Taie in bucati mari si serveste cu dulceata si smantana, cat sunt inca caldute.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web