Dorohoi News Logo

Supă de casă cu găluşte pufoase

Supă cu găluşte

Ingrediente:
un piept de pui
albitură (păstârnac, pătrunjel, telina)
1 ardei gras
2 morcovi
1 ceapa mare
Pătrunjel verde
2 ouă
Griș
Sare si piper, doua foi de dafin

Mod de Preparare: Punem carnea la fiert in apa cu putina sare si cu foile de dafin. Spumam, iar cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate vitaminele prin fierbere excesivă. Când legumele sunt aproape fierte, începem să pregătim găluștele. Cantarim ouale cu tot cu coaja si atat cat cantaresc ele, tot atat gris punem. Batem bine ouale cu un praf de sare si adaugam grisul in ploaie. Lasam compozitia pentru 10 min. Scoatem carnea din supa si taiem putina si o adaugam in supa. O parte din legume le-am pasat si le-am adaugat din nou in supa, dar este optional, daca vreti sa aveti o supa clara nu le mai adaugati. Potrivim gustul supei cu sare si piper. Cu o linguriță punem găluștele în supă, una câte una. Fierbem găluștele pentru 10 minute cu capac, la foc mic și la sfârșit pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web