Dorohoi News Logo

Minitarte cu legume

Minitarte cu legume

Ingrediente:
Blat:

250 g faina,
sare,
125 g unt,
1 ou,
2-3 linguri de lapte.

Umplutura:
2 morcovi,
1 dovlecel,
125g telina,
1/2 legatura de ceapa verde,
sare,
4 oua,
200 ml smantana,
200 g cascaval ras,
piper,
nucsoara,
masline.

Mod de Preparare: Se amesteca faina cu 1 praf de sare. Se framanta rapid un aluat din faina, bucatele de unt rece, 1 ou si lapte. Se face o bila de aluat si se infasoara in folie; se lasa la rece timp de cca 30 minute. Se curata legumele. Morcovii, dovleceii si telina se taie cubulete. Ceapa verde se tai rondele. Legumele se oparesc cca 3 minute. in apa cu sare. Cuptorul se incinge la 200 grade C. Se intinde o foaie de aluat pe planseta tapetata cu faina; se taie 10 cerculete care se asaza in 10 forme mici de tarta-sau se pune o forma cu gura in jos pe aluat si astfel cerculetul obtinut se pune in forma, procedandu-se la fel pana se termina aluatul. Eu am doar 8 forme de minitarte, astfel ca am pus intr-o alta forma mica aluatul ramas. Ouale se bat cu smantana si cascaval. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se dezoseaza maslinele, apoi se taie bucati. Legumele se repartizeaza in forme si se toarna deasupra compozitia de oua si smantana. Se pun maslinele peste compozitia de oua.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web