Dorohoi News Logo

Dovlecei crocanți

dovlecei_crocanti_la_cuptor

Ingrediente:
4 dovlecei medii
cate o jumatate de lingurita de busuioc, cimbru, oregano uscat si maruntit
2 linguri patrunjel tocat
un sfert de lingurita de usturoi pudra
o jumatate de cana de parmezan ras
2 linguri ulei masline
sare dupa gust

Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius. Intr-un bol amestecati parmezanul cu condimentele si sarea. Dovleceii curatati de coaja (daca sunt foarte tineri ii puteti lasa cu tot cu coaja) se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se lasa 15 minute (sarea extrage apa din ei). Dupa trecerea sfertului de ora, ii zvantati in prosoape de hartie, ii puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii stropiti cu ulei de masline si presarati peste ei amestecul de branza si condimente. Aveti grija sa fie bine „imbracati" in condimente. Dati tava la cuptor si lasati-i timp de 20-25 de minute, pana devin usor crocanti. Se servesc calzi, cu patrunjel tocat deasupra si sos tzatziki.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web