Dorohoi News Logo

Prăjitura „Visul fructelor”

prajitura-cu-iaurt-si-fructe

Ingrediente:
350 g iaurt simplu cremos (tip cel grecesc)
150 ml smantana pentru frisca
200 g zahar pudra
5 folii de gelatina (10 g)
250 g fructe proaspete (visine, caise, mure, capsune, afine)
1 lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat)
10-11 piscoturi
fructe proaspete pentru decor

Mod de preparare: Dupa cum am spus, se prapara extrem de simplu.nIntai punem gelatina la hidratat in apa rece. Iaurtul il amestecam cu zaharul pana ce acesta se topeste. Folositi un iaurt gras,cremos sau unul normal bine scurs. In aceasta compozitie punem vanilia si fructele taiate, dupa caz in bucatele micute. Gelatina o topim la baie de aburi sau la microunde, fara a o fierbe si, dupa ce s-a racit, o incorporam la frisca. Mixam smanatana pentru frisca si o amestecam cu gelatina. Pentru a nu se forma cocoloase de gelatina, puneti cate doua, trei linguri de frisca in gelatina si amestecati delicat, apoi incorporati la frisca ramasa. Amestecam cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos. Acoperim cu folie alimentara o forma de chec si turnam compozitia si deasupra punem piscoturile. Eu nu le insiropez pentru ca imi plac asa  dar, daca va plac mai moi treceti-le printr-un sirop sau zeama din compot.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web