Dorohoi News Logo

Perișoare gratinate

perisoare-gratinate

Ingrediente:
500 g piept de pasare dezosat,
1 ceapa,
1 felie de paine,
1 ou,
verdeata,
sare,
piper.

Mod de Preparare: Se toaca pieptul de pasare impreuna cu ceapa, se amesteca cu felia de paine inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine, oul batut ca pentru omleta, verdeata tocata marunt, sare si piper, dupa gust. Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de marimea nucilor si se aseaza intr-o forma termorezistenta. Separat, se bate smantana cu branza rasa si faina, se adauga sare si piper, dupa gust, si se toarna peste perisoarele din forma. Se acopera forma cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul bine incins pentru circa 20-30 de minute. Se indeparteaza folia de aluminiu, se sparg cele 4 oua in sosul de smatana, se adauga cate un cubulet de unt peste ele si se introduce tava din nou la cuptor, pana se incheaga albusurile. Apus doua oua intr-o tava, doua in cealalta si a „tras" de ele, lungindu-le prin toata tava. Se servesc calde, garnisite cu frunze verzi de patrunjel si de telina.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web