Dorohoi News Logo

Omletă cu șuncă, ciuperci și ardei

Omletă cu șuncă, ciuperci și ardei

Un mic dejun consistent, gustos şi simplu de realizat, ideal pentru dimineaţa unei zile lungi.  Versatilă în ingrediente şi servire, omleta se poate transforma într-o gustare “la pachet” dacă o intercalaţi între două felii de pâine unse cu unt sau maioneză, pe o frunză de salată.

Ingrediente:
5-6 oua
1 lingură de unt gras
5 ciuperci
1 ardei gras, roşu
100 grame șuncă (sau muşchi ţigănesc)
sare, piper

Mod de preparare: Îndepărtaţi cotorul şi nervurile cu seminţe ale ardeilor. Tăiaţi ardeii felii subțiri. Tăiaţi ciupercile felii subțiri. Tăiaţi șunca în fâşii sau cuburi mici. Topiţi untul într-o tigaie. Adăugaţi şi sotaţi uşor, până se înmoaie, ardeii. Adăugaţi şi rumeniţi șunca şi ciupercile. Bateţi ouale cu 2 linguri de apă, sare şi piper. Adăugaţi ouăle în tigaie şi reduceţi focul. Rumeniţi omleta în tigaia acoperită.
Omleta se serveşte ca atare, fierbinte sau la temperatura camerei, cu diverse salate sau murături.

Adina va doreste Pofta Buna

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web